Житейски драски без подправки

ISBN:
978-954-471-960-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1 cm
Брой страници: 
132 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Който има очи, да чете,
който има разсъдък, да размисля,
който има сърце, да съпреживява,
който има душа, да я просветли,
пък тогава нека отсъди
и да направи своя избор за пътя...

Уважаеми читатели,
Всичко съм написала от раз. Дълго мислех дали да издам тези мои писания в книга. Решението взех, когато осъзнах, че всичко съм предала простичко и искрено, без измислици, реално, от действителността, в резултат на мои лични преживявания и конкретни наблюдения върху моя и живота на мои близки и познати. Ако откриете добрите уроци на живота – това са моите добронамерени послания, които ви поднасям от натрупания скромен житейски опит на моята достолепна възраст.

Към края на земния си път често умувам по отдавна отминали случки и събития, при които съм съставяла определени казуси и почти винаги ми е било адски трудно да вземам правилните решения. Вероятно и вие се вълнувате от вечните въпроси за доброто и злото, за войната и мира, за любовта и омразата, алчността и дарителството, за смирението, милосърдието и т.н.

Споделените преживени случки са взети не само от моя простосмъртен обикновен живот. Някои от “драските” са ми предадени от различни хора по пол, по имотно състояние, по възраст, по степен на образованост, по интелигентност и по много други особености. Имената са променени, но описаните ситуации и взаимоотношения между хората са станали в определено време на посоченото място.

А ти, драги читателю, внимателно възприемай изложението, за да станеш активен участник чрез своите мнения и тълкувания по поставени и решени по един или друг начин проблеми, за да си изясниш по-добре предизвикателствата, които срещаш много често в разнообразния човешки живот. За да се предпазиш от излишни недоразумения и разпри, които нарушават спокойствието, толкова важно за нашето здраве. Нека ежедневният ни стремеж да бъде и у дома, и в екипа на работата, и в обществото – запазване на добрия тон, мъдрост, разбирателство, извинение, прошка, които ще гарантират нашето физическо и психическо здраве и така желаното дълголетно щастие.

От автора

-------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.
6,00 лв.
Отстъпка:
-1.00 лв
Цена
5,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.