Учебното дело в Община Средец

ISBN:
978-954-471-067-5
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
176 стр.
Година на издаване: 
2009
Рейтинг: 
0
Цена: 
8,50 лв.
Отстъпка: 
-2.50 лв
Цена: 
6,00 лв.

Училищата са единствената българска светиня
Хр. Ботев

За да се развива един народ, решаваща е ролята на учебното дело. И което във всеки период играе огромна роля в борбата на българина към просвета и култура.

Най-надеждната част на нацията – подрастващите преминават през българското училище. Ето защо интересът към дейността и проблемите в българското училище е бил винаги много голям.

Близо петдесет години събираме и анализираме материала, който е тясно свързан с учебното дело в Средецкия регион. Следвайки принципа на историзма и с неуморим възрожденски дух обработваме интересния емпиричен материал, за да се публикува.

Считаме, че това е първият сполучлив опит да се даде основна картина на учебното дело в Средецкия регион, да се разкрие народностния му характер.

Патриархът на българската литература Иван Вазов посочва, че училището не се прави от камъни, а учителят е главната фигура в училищния живот. Задълбочено е разкрита професионалната отговорност на учителя в настоящата студия.

Целта е да се открие мястото на училището не само като институция с определени функции и отговорности, но и като социална, в което се осъществява активна дейност на общуване.

Развитието на учебното дело в Средецкия регион съдейства в най-голяма степен за облагородяване на всичко българско и родно.

Учебното дело възпита и обучи талантливи граждани в Средецкия регион, предани на майка България, възпита и превъзпита плеяда млади хора.

Целта и замисъла на автора е чист и благороден, с възрожденски дух, а оценката остава на читателя.

Студията е посветена на къртовския и всеотдаен труд на гражданина-учител от Средецкия регион.

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: