Изследване и моделиране на термоелектрически преобразуватели на енергия

ISBN:
978-619-7123-99-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
220 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

В монографията е представена обширно тематиката, свързана с термоелектрическите преобразуватели на енергия (наричани накратко термоелементи). Разгледани са последователно: термоелектрическите ефекти; устройството и основните режими на работа на термоелементите; представена е подробна класификация на известните до момента термоелементи и са анализирани специфичните особености на материалите, необходими за тяхното производство; обърнато е внимание на термоелектрическите модули на Пелтие и Зеебек.

След проведеното научно изследване на широка гама термоелектрически модули са представени и резултатите, получени при работата им както в режим на охлаждане, така и в режим на генериране на термоелектродвижещо напрежение. На базата на тези резултати са представени разнородни аналитични и теоретико-експериментални модели на термоелектрически модули и системи, синтезирани чрез различни методи, а също и с помощта на изкуствени невронни мрежи.

В настоящия монографичен труд приносите са предимно с научно-приложен характер. Публикуваните резултати и създадените модели могат да се използват както в инженерната практика, свързана с проектиране и изграждане на термоелектрически системи, така и за обучение на студенти, докторанти и специалисти.

-------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: