За “Красива отрова” на Даниела Кирилова

Паолина Иванова за романа на Даниела Кирилова “Красива отрова”.
Дата: 
четвъртък, 11 January, 2024
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям ви най-новия роман на Даниела Кирилова “Красива отрова”.

След “Сатенена заплаха” и “Белязана истина” идва една история, обединяваща в себе си различни елементи, отнасящи читателя в едно малко градче на провинция Барселона.

Още в самото начало ставаме свидетели на странната смърт на Бианка Палмеро, която умира едва дни преди собствената си сватба. Всички са потресени от нейната смърт, а органите на реда много бързо установяват, че жената е била убита.

Първи заподозрян е половинката на жертвата, Емануел Делгадо. Загубил своята голяма любов, той се изправя пред предизвикателството да докаже своята невинност.

Разследването се поема от опитния следовател Габриела Делфино, която започва търсенето на истината и се изправя пред множество тайни и семейни интриги.

Представяйки ни героинята на Бианка в самото начало, и показвайки нейната смърт, авторката успява да провокира у читателя емоционална връзка, макар и краткотрайна, която способства за още по-големия интерес към нейната история.

Романът е една прекрасно представена криминална история, съчетаваща в себе си различни елементи, имащи допирни точки с реалния живот.

След прочитането на книгата, силно впечатление оставя Емануел Делгадо, годеникът на убитата жена. Това е персонаж, който събира в себе си много болка, тъга, любов, омраза и не само. Ние, читателите, ставаме свидетели на пътя, който извървява, за да се справи с болката, която изпитва и как малко по-малко с времето успява да я преодолее.

Разследването и представените улики са интригуващо преплетени и провокират към един по-дълбок размисъл и разнообразни теории.

Не мислете обаче, че в книгата няма любов.

Както и в живота, загубата по някакъв странен начин води до нещо ново.

Някои от вас, които направиха предварителни поръчки на книгата, се сдобиха с няколко подаръчета и един от тях бе тъмен 60% шоколадов бар “Macondo” с лиофилизиран мед, с произход Колумбия. Изработен от Ателие за ръчни шоколади Perfetta.

Той бе подбран, заради вкусовите си качества, които се обвързват по идеален начин с написаното.

Леката горчивина и киселинни нотки усещащи се през първите моменти след опитването на шоколада се свързват с мъката и цялостния път, който извървява главния герой. Хрупкавият мед променя текстурата и добавя сладост, напомняща на новозараждащите се чувства и истинската любов между двама от героите.

За да разберете какво се е случило с Бианка Палмеро и кой е нейният убиец, трябва да прочетете книгата.

----------------
Даниела Кирилова, “Красива отрова”, изд. “Либра Скорп”, Б. 2023.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите