Роден за лекар

Дата: 
петък, 13 May, 2016
Категория: 

Роден за лекар

Сентенцията: роден за лекар, сякаш е написана специално за д-р Николай Баев Кунев, завеждащ рентгеновото отделение в градската поликлиника на Мездра. Той заслужено е уважаван ръководител на отделението, което е обзаведено със съвременна апаратура за поставяне на прецизна диагноза на пациентите – задължително условие за успешното им лечение... За успех в благородната си дейност, той много разчита на съвременната рентгенова апаратура. Но той не е сам. Разчита много н на сплотения си, отговорен и добре подготвен колектив. Освен него тук са първият му отлично подготвен по рентгенология помощник, д-р Венцислав Цветков, четири лаборантки, регистраторки и хигиенистка – общо 10 човека. Взаимното уважение и разбирателство между всички е на висота Както се казва: “да работиш сред такъв колектив и да пееш!”

Д-р Баев е роден на 19 февруари 1958 г. Не пропуска да напомни, че рождената му дата съвпада с деня на обесването на Васил Левски. Този факт винаги му напомня за примера, който е оставил Апостола за честност, справедливост и беззаветна служба на Родината.

Д-р Баев е син на достойни родители. Баща му до пенсионирането си е авторитетен икономист, заместник-директор на голямото текстилно предприятие в града, прославило страната ни по света с произвежданите и изнасяни в чужбина на високо качествени платове. Майка му пък завършва трудовия си стаж като медицинска сестра в поликлиничния сектор на местното детско отделение, което по това време е сред първенците във Врачански окръг.

Д-р Баев завършва медицина във Висшия медицински институт в Плевен през 1984 г. Решаваща стъпка за придобиване на днешната му специалност, която практикува вече 32 години, е предварително придобитата му магистратура в резултат на след дипломна квалификация по рентгенология и образна диагностик. Системно, та и до ден днешен., в отделение се провеждат всевъзможни курсове с персонала за освежаване на знанията и преосмисляне на натрупания опит и запознаване с новостите... Д-р Баев и колегата му д-р Цветков, заедно или по отделно обсъждат с лекарите от другите специалности характерни находки, които установяват при прегледи на пациенти за доуточняване и прецизиране на диагнозите им с оглед по-правилно и ефикасно лечение.

Той е естествен и добронамерен в отношенията си не само с колегите си, но и с медицинските сестри и помощния персонал. от другите отделения. Такива са отношенията му и с пациентите. В разговора със събеседника си, който и да е той, е сърдечен, точен, не многословен, но винаги ясен, добронамерен.

Колкото и много да е отдаден на благородната си и хуманна професия, е и с широко отворени очи за това, което се случва в обществото и желае да бъде максимално полезен.

В определени периоди е работил в различни организационни комитети, а понякога едновременно: в КНСБ, в районния съд като съдебен заседател, в ръководството на лекарския съюз, бил е и общински съветник и още много други Изпълнявал е съзнателно и отговорно възложените му задължения или тези, които е поемал доброволно Особено заслужава да бъдат споменати следните две грамоти – през юли 2007 година за “Личност с траен принос към местното самоуправление”от Националното сдружение на общините в Република България”, а през 2008 г. от Община Мездра по повод 110 годишнината от основаването й.

Д-р Баев отделя от оскъдното си свободно време и за любимото си хоби-дърворезба, както и някои тайни други на приложното изкуство. Не само за лично удовлетворение, но и за радост на хората. През 2014 година, по случай 7 април – Ден на здравния работник, заедно с д-р Венцислав Анков, автор и любител на художествени картини с маслени бои, уредиха изложба в поликлиниката. Тя предизвика голям интерес сред здравните работници и пациентите. А авторите получиха много поздравления. Такава изложба с нови свои творби ще представят и тази година по случай 7 април.

Рентгенолозите се пенсионират на по-малка от средната за страната. възраст И ето, той е в очакване на решение да бъде пенсиониран- изпратен в “заслужен отпуск” поради натрупан трудов стаж и възраст. А какво ще прави после, когато се пенсионира? Не споделя, само казва: “Ще видим”. Ще видим и ние колегите му, пациентите, обществеността. Едно обаче е повече от сигурно – ще намери форма и начини да бъде полезен във всички направления, за които е показал знания и умения.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите