Сборникът разкази “Обсесия” на Таня Шомова с наградата “Еквалибриум ‘2020”

Наградата “Еквалибриум” за 2020 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Свиленград Таня Шомова за сборника разкази “Обсесия”.
Дата: 
сряда, 17 February, 2021
Категория: 

Сборникът разкази “Обсесия” на Таня Шомова с наградата “Еквалибриум ‘2020”

Наградата “Еквалибриум” за 2020 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Свиленград Таня Шомова за сборника разкази “Обсесия”. Книгата вече е факт, а официалната й премиера тепърва ще се планира, съобразно световната усложнена пандемична обстановка.

27-годишната Таня Шомова е родена в гр. Хасково. Завършва НУМСИ “Христина Морфова”, гр. Стара Загора, със специалност поп и джаз пеене. Изучава “Публична администрация и мениджмънт” във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”. Живее и твори в гр. Свиленград.

Пише и поезия, и проза. През 2020 г. има подготвени в ръкопис две книги – поетична и сборник с разкази. И двете са реализирани и пътуват към своите читатели.

Сборникът разкази “Обсесия” (според редактора) съдържа къси истории, вариращи от фентъзи, хорър, фантастика... до съвсем реални съвременни хрумвания и впечатления, обединени от апокалиптичната нотка във всеки от тях, и лирично-поетичния изказ.

Разкази, “откраднати” от бъдещето, вписани в настоящето, с поглед към миналото. Разкази, в които понятията за “добро” и “зло”, “правилно” и “неправилно” са отчетливо обосновани, въпреки и с разменени ценностни критерии, а божествената теза за човека като “венец на природата” – поставена на силно съмнителен пиедестал.

Изумителното богатството на идеи и послания, включени в кратките разкази, е уникалното в сборника с къси истории. Изпод на пръв поглед хаотичното струпване на едно място на разнородни концепции, си проправя път една стройно обоснована тенденция към “изчистване” и градиране на ценностните критерии – и като индивидуални, и като общи за цялото ни, общо взето не съвсем “дружелюбно”, общество. И цялата насаждана от детството ни съмнителна апология на човешката доброта и “любов към ближния” се срива на пух и прах още след прочита на първия разказ – между другото – съвсем обосновано.

Да пожелаем на новата книга “попътен вятър”, а на младата и талантлива авторка все повече дръзновение, въображение и... нови книги, с които да завладява сърцата на читателите!

----------------
Таня Шомова, “Обсесия”, изд. “Либра Скорп”, 2021.
----------------
За книгата от редактора ----->>>>>
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите