Вяра

ISBN:
978-954-471-909-8
Размери: 
20 × 13 × 2 cm
Брой страници: 
200 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
19,00 лв.
Цена: 
19,00 лв.

Преди да започнеш да четеш,
Ще трябва да ми се довериш.
Защото историята,
която ще ти разкажа,
започва с Вяра.

“Вяра” е книгата, чието написване ми е отнело най-дълго време. С първите две книги, “Противоречия” и “Обсесия” просто излях от себе си всичко, което чувствах. С “Вяра” беше различно. Може би защото исках да направя някакъв на пръв поглед невъзможен паралел между реалността и илюзията. Във “Вяра” са преплетени реални исторически факти, събития и лица, с митологични, измислени и дори конспиративни елементи.
Преплетени са светове, времена, имена и истории, които ще ви накарат да преживеете емоциите на персонажите от тяхната гледна точка и да усетите времето, в което са живели.

Точно поради тази причина, написването й беше едно от най-сложните неща, които съм правила.
Прочетох огромно количество трудове, сред които най-много ми помогнаха томовете на Александър Фол, свързани с тракийската история и бит, и проучванията му, свързани с една от най-противоречивите и магнетични митологични личности в световната история и главен персонаж във “Вяра”, а именно – Орфей.
Посетих почти всички места описани в книгата и се опитвах да ги видя от погледа на древните народи, които са ги почитали и освещавали.
Да, “Вяра” беше най-трудното нещо, с което съм се захващала. Също така най-интересното, обогатяващо и истинско приключение.
Вече разбрахте защо “Вяра” е толкова специална за мен.
В процеса на проучване и пътуване, стигнах до едно от най-важните осъзнавания.

Всички пътища може и да водят до Рим, но тръгват от България.

Живеем в страна с толкова богата история, с толкова магически места, божествени кътчета и с огромно количество все още неизследвани места. Живеем в страна, богата на всичко. Живеем в страна, чиято земя е попила кръвта, сълзите и емоциите на толкова богове и хора, че самата тя заслужава да бъде почитана като божество.
А и има ли по-истинско божество от земята, на която се раждаме, обичаме и живеем?

Надявам се “Вяра” да ви даде това, което даде на мен.
Приключение.
Осъзнаване.
Благодарност.
И естествено, Вяра.

Авторът

-----------------
Романът “Вяра” определено ще предизвика разнородни реакции в читателите – от гняв и възмущение при ортодоксалните последователи на “правата вяра”, до размисъл и одобрение при свободомислещите. Атеистите вероятно биха го възприели като елегантен начин да подбуди у тях поне мъничко отклонение от сляпото им религиозно отрицание. От “осъждане на кладата”, през одобрение, до размисъл и възторг. При всички случаи няма да бъде приет равнодушно.
...
И още за книгата от редактора ----->>>>>
-----------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: