Учебно помагало по биохимия за студенти по медицина

ISBN:
978-954-471-877-0
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
140 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Цена: 
15,00 лв.

Настоящото учебно помагало по биохимия е предназначено за студенти от втори курс на специалност Медицина в Медицински факултет на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” в гр. Бургас.

Помагалото съдържа комбинирани отворени въпроси за самоподготовка върху част от лекционния материал по дисциплината, който е включен в шестте колоквиума по време на двусеместриалния курс на обучение. За всеки колоквиум са изготвени подробни насоки за самоподготовка и са разработени различен брой варианти от по няколко комбинирани въпроса, като всеки от тях съдържа подвъпроси. По този начин се цели по-задълбочена проверка на знанията на студентите върху учебния материал, предвиден за дадения колоквиум. Наличието на голям брой въпроси във всеки вариант гарантира успешното справяне с дадения колоквиум на всички студенти, които са положили труд за самоподготовка. Представените въпроси са примерни и при провеждането на колоквиумите те ще бъдат окомплектовани, променяни, съкращавани или допълвани по различен начин. Широко използваните чуждици, като “метаболизъм”, “биосинтез”, “катаболизъм”, “класификация”, “резорбция”, “елонгация”, “десатурация” и др. са редувани с равностойните думи на български език или такива, характерни за славянската реч, за да бъдат употребявани от студентите равнозначно. Едновременно с това, чуждестранните съкращения за витамини, АК, монозахариди, липопротеинови комплекси, сигнални пътища и др. са запазени с латински букви, тъй като са по-практични.

Включеният материал по съдържание е съобразен с учебните програми по биохимия за обучението на студенти по медицина в българските висши училища. Въпросите са разработени от автора в продължение на три академични години и са успешно използвани при обучението на български и чуждестранни студенти по медицина в Медицински университет в гр. Пловдив. Учебното помагало може да бъде полезно както за студенти по медицина, така и за студенти по фармация, дентална медицина, обща и приложна биохимия, специализанти, други бъдещи специалисти и преподаватели по биохимия или други дисциплини, свързани с нея.

По същество форматът на всеки отделен колоквиум включва три части:
1) 10 тестови въпроса;
2) от 5 до 7 отворени писмени многокомпонентни въпроса;
3) устна част по написаното от студента и учебния материал за колоквиума, с частична писмена проверка пред преподавателя.

Продължителността на колоквиума е три учебни часа. В помагалото не е предвидено включването на тестови въпроси с цел предотвратяване на тяхното наизустяване от студентите, което не води до вникване в учебния материал и трайни знания.

Като част от теоретичната задължителна подготовка, придобитите знания по биохимия трябва да бъдат задълбочени в свързващите дисциплини в следващите курсове на обучение и да намерят своето приложение в реалната медицинска практика на бъдещите медици.

Авторът

------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
14,00 лв.
Отстъпка:
-3.00 лв
Цена
11,00 лв.