Социалното служение в съвременното общество

ISBN:
978-954-471-325-6
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.8 cm
Брой страници: 
210 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Социалното служение в съвременното общество
Сборник доклади от научна конференция с участието на студенти, докторанти и преподаватели от Педагогически факултет, катедра “Социална педагогика” и Православен богословски факултет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

---------------

Сборникът е реализиран по проект “Социалното служение – основа за бъдещо сътрудничество”, финансиран с договор №05-02-01-095 на Православния център “Проф. Тотю Коев” към ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” от страна на Фондация ICCO (Interchurch Organisation for Development Co-operation – Kerk in Actie) – Холандия.

Проектът е реализиран в периода 2013-2015 г.

Проектните дейности са осъществени от екипи, в които участват преподаватели и студенти от Православния богословски факултет и Педагогическия факултет – катедра “Социална педагогика” към ВТУ “Св. св. Кирил и Методий.

---------------

Православният център “Проф. Тотю Коев” е създаден през 2007 година и оттогава той е бил организатор и домакин на много академични прояви, конференции, семинари, лекции и беседи с известни богослови от България и чужбина. В преходността на дните девет години не са много. За нас обаче е важно не времето, а достойнството, с което Православният център крепи опорите на знанието и вярата, следвано от примера на активна дейност в университетската среда и не на последно място с активната социална и мисионерска служба.

В настоящия сборник се разкрива възможност за развитие на нови форми на образование и наука. Старите модели се разчупват и се дава възможност за откриване на нова специалност във Великотърновски университет. В сборника ще намерите една концептуална и функционална взаимовръзка между православното богословие и социалната педагогика. Православното богословие винаги се е стремяло и ще продължава да се стреми към диалог, тъй като по същността си то е диалогично и при общението си със света не се страхува от истината.

Днес – в условията на културен, социален и религиозен плурализъм – различните специалности в университета се срещат и откриват нови начини за опознаване. Това ни дава възможност за сътрудничество и взаимопомощ, чрез които да превъзмогнем отчуждението и недоверието помежду си.

Благодарение на проекта, осъществен от страна на Православния център “Проф. Тотю Коев” и успешното провеждане на два обучителни семинара и заключителна конференция, в периода 2014-2015 година, беше поставено едно добро начало за сътрудничество между Православния богословски факултет и Педагогическия факултет – катедра “Социална педагогика”.

Конференцията се проведе в Троянския ставропигиален манастир “Успение Богородично” с финансовата подкрепа на Православния център “Проф. Тотю Коев” и с благословението на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий – игумен на Троянската св. обител.

свещ. Зоран Мамучевски,
директор на ПЦ “Проф. Тотю Коев”

---------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.