Приказки различни за животни симпатични

ISBN:
978-954-471-997-5
Размери: 
20 × 13 × 1.5 cm
Брой страници: 
124 стр.
Година на издаване: 
2024
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Цена: 
15,00 лв.

“Приказки различни за животни симпатични” – магични истории, сътворени, предадени и разказани с удивително умение. Приказките по нищо не отстъпват на най-добрите образци в жанра. Историите, включени в книгата, не са за най-малките, те са по-скоро един философски поглед и поучения за големи (и още по-големи) пораснали и непораснали деца, а защо не и за възрастните, съхранили детското в себе си. Многопластови истории, в които се редуват радост и мъка, тъгата преобладава в различни измерения, безгрижието се заменя с ангажираност... но винаги с щастлив край, носещи своите поуки. Щастието е многолико, но за да го достигнеш трябва да опознаеш себе си и да осъзнаеш своето място в пъстрия калейдоскоп на живота.

Героите в приказките, както се вижда от заглавието на книгата, са животни – различни, както са различни и хората, но обединени от добротата, която всеки от героите пази дълбоко в себе си – нужна е причина, провокирана от “правилната” поредица обстоятелства, за да се прояви това добро. А да твориш добро – това е първата крачка към бленуваното щастие.

Фантастично-реалните истории на Деница Кючукова са повече басни за възрастни, с поучения, отколкото приказки за деца. Многоликият пъстър свят на приказните герои ни представя една ненатрапваща аналогия – човек/животно, в която “човешките” и “животинските” характери се припокриват. Животните мислят, чувстват, мечтаят, борят се с трудностите и със своите слабости и също както хората – се опитват да постигнат труднодостижимото щастие. Кои са по-добри и по-“човечни” – хората или животните – това е един “добър въпрос”, провокиран от страниците на книгата към читателя. Чудатите герои от книгата ни подтикват да се замислим – ние по-добри ли сме от “лошите” приказни персонажи? Или поне – опитваме ли се да измъкнем дълбоко скритото “добро” в себе си? Надеждата никога не умира – и дано, прочитайки тези приказни истории, се опитаме да станем малко по-добри в нашия си, животинско-човешки свят.

----------------
И още за книгата от редактора ----->>>>>
----------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

12,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
10,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
-1.00 лв
Цена
7,00 лв.