Прегръща те сова

ISBN:
978-954-471-870-1
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Цена: 
12,00 лв.

Златка Христова е автор на исторически книги с разкази, създаващи легенди върху легендите – “Отивам някъде с корубата на времето”, “Рано за вечеря, късно за обяд и малко по-нататък”, “Войнугани на болярката от Рила”. Сборникът с разкази и стихове “Априлски сняг” разказва как и защо лятото остава в зимата.

Член е на Конфедерацията на българските писатели от нейното създаване. Според Станислав Марашки най-съкровената мечта на писателя е да остане скрит. Тази мечта споделя и авторката на “Прегръща те сова”.

Затова книгата е сборник с разкази и стихотворения, които не обясняват нищо от личния живот на Златка Христова. Сборникът е предназначен да разпръсне, изтанцува и преразпредели тъга и гняв, да намери красивото, което може да крепи жени, които търсят нови пътища към истината.

Търсач на истини и скитащ аскет по душа може да се нарече авторката. В заблудата на материята истините са различни в различните очи, но всъщност истината е една – на Бога. Никакви отговори няма в книгата, а само търсачество на истини.

Любовта е път, истините са пътища, осъзнатостта е път. Да може да различиш какво причиняваш на себе си и защо, какво причиняваш на другите и защо – може би това е мъдрост. Да се избяга от емоциите и страстите, защото те са причинени от материята, е привилегия. Да се търси светлото, спокойното, благото, доброто – е задължение на човека. Чистата красота на природата, общуването с нея, е усетена като висша ценност.

В крайна сметка това е книга за преодоляването на страдание и начините, по които може да откриеш нови пътища и нови богатства за душата си след накърняването на целостта и хармонията в една личност. Философските намерения в тази книга са само посоки и нямат претенции за точност според самата авторка. Животът продължава и трябва да се забавляваме, осъзнавайки се.

“Прегръща те сова” е провокирана за написване от скандалното неразбиране на разликата между скъпо, стойностно и ценно, между откровено и съкровено – оказва се, че все още има хора, които не знаят границите между тези неща.

Тази книга е посветена на Мария, Галина и Вили с обич и благодарност за подкрепата и споделените идеи.

--------------
И още за книгата от редактора ----->>>>>
--------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

3,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
3,00 лв.
7,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
7,00 лв.