Априлски сняг

ISBN:
978-954-471-441-3
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
74 стр.
Година на издаване: 
2018
Рейтинг: 
0
Цена: 
5,00 лв.
Цена: 
5,00 лв.

Драги читателю,

Ако си зарязал за малко електронната си занимавка и си взел в ръце тази книга, ти си любител на литературата и трябва да знаеш, че това е третата книга на Златка Христова. Авторката е “в труден понеделник родена” и е от “поколението, изгубено в прехода”, но личи, че е призована да бъде творец.

Този път в лириката й преобладават зимни пейзажи, но въпреки богато внушената идеална зимна белота, от тях не лъха хладина, а напротив, сгрява споменът за август и блещука мечта за юни. Лирическата героиня се приобщава към природата чрез различни метаморфози и също като луната е обречена на денонощното и вечно привличане от мъжкия магнетизъм на слънцето.

Любовта прозира навсякъде в тази книга – тя е ту красив и невъзвратим спомен, ту мечта и близка цел, ту отговор на въпроси. “Четирилистия” са творческа находка, разкриваща есеистична мисъл в мерена реч по различни фрагменти от живота. Осъзната е ефимерността и нетрайността човешка и затова книгата се казва “Априлски сняг”.

В прозата си Христова избягва преговарянето на големите световни въпроси, но е избягала и от дребнавостта. Героите й са обикновени хора с насъщни житейски проблеми. Предвид трудностите, пред които са изправени, някои от тях са склонни към дълбок самоанализ, или пък правят извод и излизат от ситуациите с чест и достойнство.

Една интелигентна житейска философия е съсредоточена в “Глаголи” – творба програма за днешните възможности за работа, удовлетворение, щастие, увереност в себе си, пълноценен живот. Тук намира място и лайтмотивът на цялата книга – “отговорът на всички въпроси е любовта”.

За разведряване в книгата са предложени “Гореща флашка” и “Шерада” – весел поглед към учителското себераздаване игатанка с отговор – името на един велик творец.

Читателю, почувствай се заразен от житейския оптимизъмна авторката!

Руско Калев, филолог

--------------
Още за книгата от издателя ----->>>>>
--------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: