Петя Дубарова. Избрано за деца

ISBN:
978-954-471-543-4
Размери: 
21.5 × 13 × 0.8 cm
Брой страници: 
80 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
11,00 лв.
Отстъпка: 
-1.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Бургаската Петя остава в представите ни завинаги едно полудете? И все пак, тя самата на 6.09.1979 г. е записала в дневника си, публикуван след самоубийството й: “... Аз бях още тринадесетгодишна, а сега съзнавам, че всъщност съм била една малка, много малка жена. Детска глуповатост казвам условно, как иначе бих могла да назова онова велико съчетание на страст и нежност – стихийни, неосмислени, неосъзнати, непредопределени за никого и нищо конкретно, които все пак владееха моето малко, но безбройцветно сърце...” Ерго – детето-чудо само е усещало онова, което критиците ще напишат за него – то е завършена почти, зряла поетеса!

От детинската фантастична приказност, през романтичната естетизация на блатото – до екологичния вик за съдбините на планетата – това е амплитудата, която очертават нейната словесна “музика на водата”.

-------------

Редактор: 

Коментари

Поздравления за Вас, че издавате книга с чудесната поезия на Петя Дубарова. Още по-впечатляващ е фактът, че я популяризирате сред децата!
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

12,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
12,00 лв.
7,00 лв.
Отстъпка:
-1.00 лв
Цена
6,00 лв.