Пътят

ISBN:
978-954-471-525-0
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
124 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
11,00 лв.
Цена: 
11,00 лв.

“Пътят” е книга – пътешествие, към скритото съкровище в душите ни. В това пътешествие любовта намира всички онези спотаили се рани, за да ги излекува и да ги превърне в източник на сила и хармония. По този път ще срещнете:
– Една жена, забравила мечтите си.
– Един мъж, отказал се от любовта.
– Една къща, съхранила традициите.
– Мъдрост, преминала през годините, за да докосва и преобразява.
– Споделен житейски опит, преплетен с Божието слово, който те кара да спреш и да погледнеш живота си от друга гледна точка.
– Намереният ключ към щастието.

------------------

Тази книга е като пътеводител по пътя към любовта. Тя разказва за пътуването от страха в различните му измерения, към вярата – в Бог, в себе си и в другите хора. Вървейки по този път открих истинската си същност и онази безусловна любов, която носим в душите си още с раждането си. Най-ценният дар, който получих по време на това пътуване, беше умението да поемам отговорност за всяко падане, за всеки избор, за всеки миг от живота ми и смелостта да погледна в най-скритите кътчета на душата си, да осъзная грешките си, да помоля за прошка и да си простя. Знам, че то не е завършило и че предстоят още много търсения, много уроци и много осъзнато щастие.

Написах тази книга, защото искам да помогна и на други хора, поели по пътя към себе си, да осъзнаят знаците, да преодолеят болките и да оценят победите.

Често хората не разбират защо е нужно да се извърви този път. Защото ограниченията, от които той ни освобождава, не са видими, не ги забелязваме в ежедневието си. Но те са там. И ни карат да вземаме погрешни решения, ограбвайки по този начин правото ни на щастие.

Когато се родим ние се приемаме напълно и безрезервно. Но след това възрастните започват да ни формират в съответствие с тяхната система от ценности и вярвания. И много от тези стандарти са добри за нас, но има и такива, които ни предават посланието: “Не те приемаме такъв, какъвто си. Трябва да се промениш!”. И ние започваме да играем роли, да слагаме “маски”, за да бъдем социално приемливи и да отговорим на изискванията на нашите родители, братя, сестри, учители, приятели, партньори. А вътре в нас се настанява страхът, че ако се покажем такива, каквито сме в действителност и каквито искаме да бъдем, ще бъдем отхвърлени и няма да ни обичат. И това води до наслагване на гняв и страх в душите ни.

Когато човек реши да извърви пътя към собствената си душа, когато има куража да погледне честно в нея, той започва да чува гласа и. У него се появява копнеж да бъде отново такъв, какъвто е бил изначално. И ако извърви този път, той неминуемо ще го отведе до любовта и свободата – да обича и да бъде себе си.

Каня ви да дойдете с мен на това пътешествие и да извървите една малка част от този път заедно с героите Калина и Боян. Надявам се да ви докосне тяхната любов и посланията на баба Калина, която с мъдростта си и с библейските цитати, на които се позовава, помага на своята внучка да се промени и да бъде щастлива.

“Пътят” не може да даде готови рецепти, защото всеки преоткрива себе си по единствен и неповторим начин. Но може да ви помогне да намерите правилната посока.

Приятно пътуване!

Даниела Петрова

------------------
За книгата от редактора ----->>>>>
------------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

19,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
19,90 лв.
13,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
13,00 лв.