Обзор за устойчиво развитие на Българското Черноморско крайбрежие

ISBN:
978-954-471-310-2
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
8,00 лв.
Отстъпка: 
-1.00 лв
Цена: 
7,00 лв.

С оглед устойчивото развитие на Българското Черноморско крайбрежие е проследено неговото състояние от екологични позиции в един по-продължителен период от време. Очертани са главните замърсители на околната среда в етап на интензивно развитие на промишлеността и селското стопанство, както и при по-занижено тяхно производство. На базата на данни и изследвания от българския и световния опит са показани негативите от нерегламентираното използване на торове и пестициди за околната среда, в това число за речните и морските води. Отчетено е и вредното въздействие на отпадните продукти от промишлеността и селското стопанство, като са указани технологии и методи, приложени ефективно за безотпадното им оползотворяване.

Като се има предвид, че българското крайбрежие представлява атрактивен обем. посещаван от многобройни наши и чуждестранни летовници, са дадени някои геоложки данни, както и такива за неговите обитатели – хидробионти и риби, които следва да се познават много добре и могат да представляват опасност за къпещи се, гмуркачи и риболовци.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели – студенти и специалисти еколози, български и чуждестранни летовници и туристи, както и за административния капацитет на причерноморските общини, пряко заинтересовани от устойчивото развитие на нашето крайбрежие.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.