Нощен Велинград

ISBN:
978-954-9306-75-0(2)
Размери: 
14.5 × 10 × 0.8 cm
Брой страници: 
64 стр.
Година на издаване: 
2006
Рейтинг: 
0
Цена: 
4,00 лв.
Цена: 
4,00 лв.

Запознай се, читателю, с поетичните откровения на родения във Велинград на 7 декември 1958 г. Христо Томов Христов.

Докоснах се пръв до тях по тъжен повод – кончината на жената която ни е родила. Съжалявам, че съдбата, която ни е разделила, ни събра в такъв момент, за да почувствам житейския заряд в поетичните му късове.

В много отношения тези късове са груби, но искрени, затрогващи, чувствата в тях се гонят с такова вихрено темпо, че се застъпват без дори да си поемат глътка въздух, особено в посланията му от Калуга, Русия, където необичайната обстановка, в която попада, изостря сетивата му.

Почувствах го близък не само като късно открит брат, но и като събрат по перо, защото ми напомни за моите първи стъпки в поетичното поприще.

Учудих се, че никъде не ги е давал за печат и че за първи път се откри пред мен като човек с нежна и ранима душа. Поетичните му късове заслужават публична изява като отглас от най-съкровените човешки чувства. По мое предложение, което той прие с известни (и понятни от скромност) резерви, поетичните му късове са вече в ръцете ти, читателю.

Бъди снизходителен към тях, защото се нуждаят от подкрепа в нашия омерзен живот, в който поезията е лъч светлина в мрачния тунел на реформите.

На добър час, Христо, в новото ти поприще, в което да останеш все така верен на един от най-красивите ни градове – Велинград!

На “Нощен Велинград” – попътен вятър!

От редактора

Редактор: 

Коментари

Който се докосне до творчеството на Христо Томов, няма да остане безразличен към душата на поета, към неговия живот.Към суровия живот, който разделя обичащи се души.Велики стихове!Не казвам всичко това само защото той ми е личен приятел, а защото наистина трябва всеки да прочете тези въздействащи слова!Успехи на двамата братя автори!
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.