Измислен в редовете

ISBN:
978-954-471-492-5
Размери: 
18.5 × 11.5 × 0.6 cm
Брой страници: 
72 стр.
Година на издаване: 
2018
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

“Измислен в редовете / A Man, Invented in the Lines” е първата самостоятелна поетична книга на Станислава Белева. Излиза от печат непосредствено след “Книга втора: В тъмното всички цветове са еднакви” от романите “Рани върху татуировки”.

-----------------

Защото ти не съществуваш.
И си измислен в редовете.

В тази малка двуезична стихосбирка са събрани любимите ми стихотворения, които съм писала през различни периоди от живота ми. Беше изненада за мен, че когато ги събрах заедно, установих, че всяко стихотворение води до следващото. И се надявам всички те да водят към Вас. Пожелавам ви да откриете щастието, светлината на безсмъртната Ви душа и любовта, която е изгубена в редовете. А ако вече сте открили всичко това, Ви пожелавам никога да не го губите.
Станислава Белева

-----------------

Because you are not real
and were invented in the lines.

In this small bilingual book of poetry I collected my favourite poems, written in various periods in my life. As collecting them, I was surprised because every poem seemed to be a prelude of the following one. And I hope they will reach your hearts! I wish you to find happiness, the light of your immortal soul and love that was lost in the lines. If you have already found them, never lose them!
Stanislava Beleva

-----------------
За поръчки ----->>>>> OZONE.bg
-----------------

Редактор: 

Коментари

„Измислен в редовете” Станислава Белева Това малко бижу доказва по всевъзможни начини максимата, че размерът няма значение. Тази двуезична стихосбирка е приютила на страниците си 25 стихотворения в пет отделни категории. Първо на български, а след средата и на английски. Въпреки, че книжката изглежда съвсем крехка и нежна като започнат съвсем скоро дневник, тя ни разказва историята на любовта, която започва позитивно, но плахо. Пълна е с цветове и предупреждения за една истинска жена, която не можеш да опитомиш, така както не можеш да вържеш вятър. После преминава в страстно, всеобхватно, отдадено и всепоглъщащо усещане, за да се превърне през обсебване, задушаване, отричане, отдръпване, осъзнаване, охладняване и неизбена раздяла, за да заобичаш отново себе си накрая. Краят е щастлив, защото носи свободата от очакванията и погрешните възприятия на човека, който сме покачили на невидим пиедестал над нас, над всичко. Щастлив е и защото там изпод тежкия товар от раздялата и обидата тя знае коя е. Какво няма да допусне и какво със сигурност не иска в живота си. Не само в романтичен аспект, но и в чисто човешки. Различните настроения и развития на любовта, нейните фази и метаморфози личат не само в съдържанието на редовете, но прозират и в променящия се стил на римуване, парафиране и емоционални амплитуди. Буквално е като музика. Нещо изсвирено на пиано. Тръгва нежно и лежерно, въвежда те в предстоящото плавно и хармонично. Започва да се въздига в една динамика, която спира дъха и те заковава на място, за да свали темпото и да премине през минорни тоналности, които ни подвеждат, че идва края. В същинския си финал редува крещящи ударения по клавишите с нежни и едва доловими. Дори знам коя класическа мелодия е стихосбирката, но ще оставя на всеки от вас да я чуя със сърцето си. Поетичните изповеди на Станислава са писани под емоционален порив. Не са мислени и оглеждани, не са рамкирани. Те просто са се родили и са се появили каквито са. В творчеството ѝ прозира много болка, мъка, рани, но и надежда, мъдрост, светлина и любов. Стихотворните ѝ откровения са подплатени от красиви рисунки, които въздействат още повече за по-голям и цялостен ефект. Сърцето на книгата, което дели двата превода е празно. Сякаш, за да оставиш своето собствено посвещавайки я и подарявайки я на любим човек. Тя го направи за мен с едно от най-хубавите послания, което се появи в най-нужния и правилния момент, когато имах най-голяма потребност да го прочета. Повтарям си го постоянно!
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.
5,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
5,00 лв.