Фамилия Тодорови

ISBN:
978-954-471-306-5
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
90 стр.
Година на издаване: 
2015
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Родова хроника, посветена на рода Тодорови от Шумен, чийто наследник е съпругът на авторката.

---------------

Драги читателю,

Много ме впечатли историята на рода Тодорови и реших да я опиша. Родът е имал интересни и преломни моменти в живота и съдбата си. Живели са богато до Балканската и Междусъюзническата война, в която са убити двамата братя, синовете на Вълчо Маринов – Тодор Вълчев и Дичо Вълчев.

Ще се опитам да проследя живота на семейството на Тодор Вълчев Тодоров като тяхна снаха – съпруга съм на Тодор Славов Тодоров, негов внук. Искам да покажа как продължава животът на синове, дъщери, внуци и правнуци на убития Тодор Вълчев, как войната преобръща живота на семейство Тодорови. Да пиша за Гина, жената на Тодор, майката на трите му деца – Златка, Славчо и Иванка – която успява въпреки трудностите, пред които се изправя като негова вдовица, да задържи земята от имота на Тодор Вълчев и да създаде условия за развитието на децата и техните семейства по-късно. Благодарение на това днес в рода има 16 висшисти, трима полувисшисти и други, които продължават да се учат. Всички те работят като бизнесмени, лекари, учители, летци, прависти, икономисти, висши военни в нашата страна и в чужбина. Всички в рода са възпитани в духа на трудолюбие, ученолюбие, честност и почтеност. Те всички са изпълнили желанията и мечтите на убития Тодор Вълчев. Аз им се възхищавам! Желая им здраве!

Елена Тодорова
гр. Бургас, 2015 г.

Коментари

От потомък на рода, браво!
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: