Декодиране на златото

ISBN:
978-954-471-959-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
238 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

В монографичният труд “Декодиране на златото” е представена авторова разработка по актуална проблематика, която изследва произходът на парите като средство за разплащане/размяна и търговия и е от важно историческо и икономическо значение за икономическите субекти при тяхното участие на световния борсов пазар.

Разглеждани са последователно: възникване на парите, като средство за обмен и търговия, исторически перспективи; eволюция на парите и благородните метали, връзка и влияние, финансови пазари и търговия с благородни метали; изследвани са “Топ 5” производители на злато: анализ на производството (в тонове) за селектиран период от време; систематизиран е технически анализ на цените на златото – пазарни тенденции за селектирани периоди от време; изработен е прогнозен анализ на тенденциите и перспективите за развитие на пазара за благородни метали (злато), както и са изследвани основни производители и вносители на злато в световен мащаб.

На база на получените резултати от изследването се анализират значими фактори, които оказват определено въздействие върху стойността на благородния метал – златото и са систематизирани важни правила при трейдинг търговията. В обобщение към предложените данни, авторът предоставя и основни изводи от изследването.

В настоящата научна разработка приносите са основно от научно-приложен характер. Публикуваните резултати от изследването и създадените авторови хипотези, се свързват с промяната в цената на благородния метал за период и могат да намерят приложение във финансовата сфера, както и да са от полза на инвеститорите и икономическите лица, заинтересовани от дейности, които се свързват с търговия на благородни метали, както и от изследователи, студенти, докторанти и специалисти.

-----

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: