Литературна премиера: Стефан Апостолов представи книгата “Личност. Страти Димитров”

Дата: 
сряда, 21 November, 2018
Категория: 

На 20 ноември 2018 г. Стефан Апостолов представи в Дома на писателя в Бургас книгата “Личност. Страти Димитров”. Книгата е част от поредицата “Апостоли” и разглежда живота на човека, политика, общественика, дарителя Страти Димитров.

Авторът направи встъпителни думи по книгата и личността Страти Димитров и благодари на всички, които са съдействали за издаването на книгата и достигането й до читателя.

“Личност” бе представена от журналиста Георги Райков, който обстойно и задълбочено разгледа дейността и обществената ангажираност на Страти Димитров през целия му живот. Редакторът на книгата д-р инж. Денчо Михов, издателство “Либра Скорп”, с много подходящ хумор представи работата по издаването и пожела успех на книгата!

На представянето присъства кметът на Ново Паничарево Яна Жекова, която връчи Благодарствен адрес на инж. Апостолов. Тя изказа признателност на автора на книгата за видния новопаничарец Страти Димитров, който е роден преди 163 години – 1855 г. Работил е в Ново Паничарево, Бургас и София – 14 години кмет на голяма община Ново Паничарево, 18 години народен представител в София (от 1887 г. по времето на Стефан Стамболов и княз Фердинанд), дълги години е лидер на Народнолибералната партия (Стамболовистката партия) в Бургас.

Страти Димитров като депутат и по негово настояване пред княз Фердинанд успява да построи стария железен мост в местността Пода, на провлака на Мандренското езеро към Черно море през 1905 г. С негова подкрепа и помощ е осъществено строителството на Стария съд, на ул. “Патриарх Евтимий” №16, тъй като на него е възложена тази задача от Народното събрание и Министерския съвет. По негово искане и под негова отговорност протича строителството на шосето от Бургас към Малко Търново.

Водеща на вечерта бе прекрасната поетеса Елка Стоянова.

--------------

Стефан Апостолов, “Личност. Страти Димитров”, Бургас, 2018.

--------------

Засегнати автори: 
Авторът с водещата на вечерта Елка Стоянова
Авторът на “Личност. Страти Димитров”
Кметът на с. Ново Паничарево, Яна Жекова, с автора
Яна Жекова, кмет на с. Ново Паничарево, връчи "Благодарствен адрес" на инж. Апостолов
Авторът сред приятели

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите