Представяне на повестта “Откритие” в Габрово

Дата: 
събота, 6 October, 2018
Категория: 

На 5-ти октомври 2018 г. в в залата за срещи и събития на Регионална библиотека “Априлов – Палаузов” Таня Мир представи своята фентъзи повест “Откритие”, която в края на миналата година бе отличена с литературната награда “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп”.

Водещ на събитието беше Светлин Къров, който представи авторката и от името на редактора и издател на повестта “Откритие”, Денчо Михов, прочете ревюто на книгата, в което редакторът обръща внимание на най-важните аспекти в сюжета на повестта и философските въпроси, които тя поставя.

Таня Мир разказа пред габровската публика какво я е мотивирало да напише книгата и кои са основните идеи, залегнали в нея. Авторката сподели, че историята всъщност представлява сблъсък на различни светове в търсене на непреходното и на онова, което ни обединява. Засегната беше и темата за вечния блян на човека – безсмъртието, както и въпроса дали то наистина е необходимо на човека.

След това Таня Мир и Светлин Къров прочетоха няколко подбрани момента от книгата, с които помогнаха на публиката да се потопи в сюжета.

В края на вечерта последва дискусия, в хода на която Таня Мир отговори на редица въпроси от читателите на повестта, събрали се в пълната зала.

Екипът на Регионална библиотека “Априлов – Палаузов” и габровци поздравиха авторката за успеха й и пожелаха да остане все така отдадена на творчество и да продължи с обич и вдъхновение да добавя нови свои книги към българското литературно семейство.

-------------
Снимки: Регионална библиотека “Априлов – Палаузов”, Габрово
-------------
Таня Мир, “Откритие”, изд. “Либра Скорп”, С., 2018.
-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите