Представяне на повестта “Откритие” в Благоевград

Дата: 
събота, 20 October, 2018
Категория: 

Представянето на повестта “Откритие” в Благоевград се проведе на 19-ти октомври 2018 г. от 17:30 ч. в библиотеката на читалище “Никола Вапцаров”.

Събитието откри писателката и поетеса Красимира Кацарска, която сподели своите отзиви за книгата и открои най-важните аспекти в творбата.

Водеща на представянето беше Николета Войнова, която представи анонса на книгата, както и авторката на повестта – Таня Мир.

От името на Денчо Михов – редактор и издател на “Откритие”, Кардам Калчев представи ревюто на книгата, в което редакторът анализира сюжета и маркира ключовите мотиви в него.

След това думата взе Таня Мир, която сподели пред читателите, че при писането на повестта се е стремяла, отвъд фентъзи елемента на безсмъртието, да заложи екзистенциалните въпроси за неизменната човешка същност и да накара читателя да се замисли за начина, по който бихме искали да изживеем живота си, знаейки че сме смъртни и не можем да променим миговете, които вече сме изживели.

Авторката даде думата и на актрисата и модел Моника Бранкович, въплътила се в образа на главната героиня на корицата на книгата, която прочете избрани моменти от повестта.

Литературната вечер завърши с дискусия, в която освен въпроси към авторката, акцентът беше поставен и върху факта, че “Откритие” е първата книга в този жанр, преплитаща съвремието с мотиви от тракийската история и митология.

-------------
Таня Мир, “Откритие”, изд. “Либра Скорп”, С., 2018.
-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите