Представяне на повестта “Легенди от Белинташ” в Габрово

Дата: 
петък, 4 October, 2019
Категория: 

На 4-ти октомври 2019 г. в регионална библиотека “Априлов-Палаузов” в град Габрово бе представена фентъзи повестта “Легенди от Белинташ”. Това е втората книга на младата авторка – Таня Мир, която преди време беше отличена с наградата “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за повестта “Откритие”.

Представянето на “Легенди от Белинташ” в Габрово бе открито от Aнелия Мутафчиева Христова, която представи авторката и изрази своите впечатления за новата книга на Таня Мир. Бях прочетени и положителните отзиви на поетесата Мими Иванова, изказани по повод проведеното преди няколко дни представянето на книгата в Благоевград.

Пред габровската публика беше представен кратък клип, подготвен специално за срещите на екипа с читателите. В него бяха показани кадри от филма “Легенди от Белинташ”, с режисьор Кардам Калчев, който ще бъде прожектиран в кината през 2020 г.

Таня Мир сподели пред читателите, че една от основните причини да напише книгата е желанието й да популяризира някои от по-неизвестните, но завладяващи легенди от българските земи, тъй като е убедена, че трябва много повече да ценим своето културното и историческо наследство.

След това думата взе актьорът Светлин Къров, който прочете два от най-завладяващите откъси от повестта.

В края на събитието беше прожектиран трейлърът на пълнометражния игрален филм “Откритие”, създаден по дебютната книга на авторката, а за финал последва неформална дискусия с читателите.

-------------
Таня Мир, “Легенди от Белинташ”, изд. “Либра Скорп”, С., 2019.
-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите