Представяне на повестта “Легенди от Белинташ” в Благоевград

Дата: 
сряда, 2 October, 2019
Категория: 

На 2-ри октомври 2019 г. в Централната библиотека при Народно читалище “Никола Вапцаров” – Благоевград, се проведе представянето на втората книгата на Таня Мир – “Легенди от Белинташ”. Вечерта започна с прожектирането на кратко промо видео за повестта, в което бяха представени кадри от пълнометражния игрален филм, носещ едноименното заглавие “Легенди от Белинташ”, който ще бъде в кината през следващата 2020-та година.

Водещ на събитието беше писателят Спасимир Тренчев, който представи авторката и сподели впечатленията си за повестта “Легенди от Белинташ”. Тренчев призна пред читателите, че книгата го е грабнала със своята динамика, а сюжетът умело съчетава, както батални сцени, така и завладяващи диалози и по-романтични моменти.

След това думата взе Таня Мир, която сподели пред благоевградската публика какво я е мотивирало да напише книгата и кои са основните й послания.

Откъси от историята прочете актьорът Светлин Къров, който се въплъти в героя на корицата на книгата, а във филм “Откритие”, заснет по едноименната дебютна повест на авторката, изпълнява ролята на тракийския принц Севт.

За финал беше прожектиран трейлъра на филма “Откритие”, който стартира в кината от 5-ти декември.

Към края си събитието премина в неформална дискусия, в която читателите отправиха своите въпроси към Таня Мир и гостуващия екип.

-------------
Таня Мир, “Легенди от Белинташ”, изд. “Либра Скорп”, С., 2019.
-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите