Не е за вярване

Дата: 
петък, 13 May, 2016
Категория: 

Не е за вярване

Действително не е за вярване Но за съжаление е истина. Някои вестници рекламират всевъзможни магове-ясновидци с благозвучни имена: Вяра, Величка, Янка, Събина, Елвира, Вени, Нелина, че и ходжи: Алие, Зейнеп, Анифе., които твърдят, че са надарени от Бога със свръхестествени способности да изчистват всякакви магии, да надникват в миналото, да разгадават бъдещето, да събират разделени двойки, да правят бели магии и муски за щастие и успех в бизнеса, да помагат при стресови състояния, при психически заболявания, при алкохолизъм, при безплодие, наркомания и всичко друго за каквото се сетите.

И забележете! при 100% гаранция за успех и то не въобще, а най-късно до 20-40 минути, при някои случаи – веднага. Така те се обогатяват за сметка на наивните и лекомислени граждани, които се обръщат към тях за помощ.

Работата на лекарите се наблюдава. И при допуснати грешки на тях се търси отговорност, включително и съдебна... А кой наблюдава дейността на ясновидците и маговете?

Във в. “Септемврийско дело” от 25 юли 1989 г. проф. Братан Братанов заявява: “Прелиствайки страниците на историята всеки може нагледно да се убеди, че възникналото в далечното минало знахарство с развитието на научната медицина и с издигане на общата и здравна култура на населението постепенно се изживява и неговата поява говори за изоставане в културата на обществото и примитивно мислене.” Възниква въпрос, който не може и не бива да бъде подминат, а именно – как се вмества дейността на маговете-ясновидци със Закона за народното здраве. (писан през 1989 г.), в чийто член 88 е казано: “Право да упражняват лечебна и диагностична дейност имат само лицата с медицинска професия”... За нарушителите се предвижда лишаване от свобода до 3 години и глоба до 2000 лв., а при повторно нарушаване – лишаването от свобода е до 5 години, а глобата до 3000 лева...”

“И сега, ако държим на закона, а никой в една правова държава не е над него – заявява д-р Тотко Найденов, главен редактор на в. “Български лекар” във в”. Стършел “ бр. 2263 от 23 юли 1989г. по повод на “диагностичната” и “лечебна” дейност на екстрасенсите (което е напълно валидно и за дейността на всевъзможните магове-ясновидци – б. м.) – ние ще трябва да дадем под съд много хора”...

Член 78 пък забранява на средствата за масова информация да разпространяват сведения за лекарства и дейности, които не са признати по съответния ред на клинична проверка. Това са въпроси, над които следва да се замислят не само болните и техните близки, но и цялото общество, управленските органи, МНЗ, МВР...

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите