Национален литературен конкурс “Петя Дубарова” – 2014

Журито избира номинации сред 214 участника
Дата: 
четвъртък, 8 May, 2014
Категория: 
Голямата награда – пластиката “Полет”, изработена от художника Ненчо Русев

Наградите от Национален литературен конкурс “Петя Дубарова” за 2014 г. ще бъдат връчени в петък (9 май 2014 г.), съобщи Елица Дубарова – от името на организаторите, в лицето на Община Бургас. Тържеството ще се състои от 18,00 часа в Морското казино в залата, носеща също името на поетесата.

Петчленното жури с председател Кристин Димитрова – поет, писател, публицист; и членове поетите Калин Донков и Иво Рафаилов, критикът и публицист Марин Бодаков и адвокат Елка Стоянова, която се изявява също като поет и писател, имаше трудната задача да прецени кои са на най-добрите творби, изпратени от 214 участници.

От няколко години конкурсът “Петя Дубарова” е в Националния календар за извънучилищна дейност, благодарение на което придоби престижното право да влезе и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби, раздел II, т. 2 – стипендии. Това означава, че класираните на първо, второ и трето място ученици, в съответния раздел \поезия или проза\ имат право да кандидатстват за целогодишни стипендии. По статут конкурсът класира първо, второ и трето място за проза, първо второ и трето място за поезия. И шестте места са с право на стипендия.

Голямата награда – пластиката “Полет” на Ненчо Русев – се връчва от Община Бургас на един от наградените участници. Най-добрите произведения ще бъдат публикувани в сборника “Петя Пристан зелен”, който е ежегоден и е неизменна съпътстваща част от конкурса. Сборникът ще се подарява в тържествената церемония на участници в конкурса и гости, а електронното му издание ще бъде достъпно от следващия ден на сайта на издателя му:
“Петя – пристан зелен” – сборник с наградени и номинирани творби от Националния литературен конкурс “Петя Дубарова” – 2014 г.

Засегнати автори: 
Голямата награда – пластиката “Полет”, изработена от художника Ненчо Русев
Афишът за Тържеството по обявяване и връчване на наградите

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите