“Литературни” коментари под “културни” теми в интернет – Втора част

Свободата да се пишат коментари под публикации в сайтовете е своего рода изразяване на гражданска позиция по определени въпроси. Тук поместваме подбрани коментари на читатели на тема “културата в Бургас”. Имената на пишещите са измислени, а самите пишещи са анонимни. Въпреки това коментарите отразяват адекватно културния живот на писателската общност в града. Запазваме оригиналния правопис. Всяка прилика с реални личности и събития е преднамерена. Приятно четене! (М27)
Дата: 
четвъртък, 6 November, 2014
Категория: 

Публикация в сайта на Дарик-Бургас от 26 януари 2011 г.

(публикацията е кратка, но за сметка на това коментарите са изобилни)

Бургаски драматург разтърсва театралните среди
27 февруари 2012

Известният бургаски писател, драматург и литературен критик Стоян Георгиев оправи поредното си предизвикателство към местните културтрегери.
Оказа се, че перото на непокорния и отказващ да влезе в тесните рамки на литературната конюнктура автор е създало сценарий за пиеса, чийто заряд може да наелектризира театралните среди в Бургас.

---------------------------

Коментари:

Критик Стоян – 27.02.2012 г. 12:46:19
Четете, о вий, лишени от талант литературни микроби. Четете, гледайте моя лик и се прекланяйте пред величието на Драматурга. Аз съм осъден от Съдбата да бъда литературния връх в този град – непокорен, интелигентен, преливащ от талант и зареден с патриотизъм. Имам и още няколко роли – на Сухия пън и на Коафьора. Опитайте се да се сетите на кои “светила” в бургаската литература ще ги предложа. Също така искам да поясня, че пиесата вече предизвика интерес в кръговете на сценаристите в Холивуд. Съвсем скоро се очаква да бъде заснета суперпродукция, а догодина всички ще ме гледате по телевизията как получавам наградата “Оскар”. Простаци!

иван суахилииванов – 27.02.2012 г. 13:54:22
стояне, ти си пошъл връзкар. не съм очаквал, че оня бездарен радиоводещ и доказан некадърник калудов ще падне толкова ниско и ще ти се подмаже по такъв отблъскващ начин. защо изобщо те е поканил за интервю? каква пиеса си написал? каква наглост, да се слагаш на една сцена с бургаските театрали, където само аз и моето балканче имаме запазено място. май е дошло времето да те тричаме в центъра на бургас.

Иван Бухльобалов – 27.02.2012 г. 13:59:07
Ей, алоуу, чшшш. Стояне, да ме имаш предвид за ролята на Пуловера. Ако нямаш такъв герой, измисли го, защото интелектуалец със стар пуловер и черно шушлеково яке е еманацията на бургаската интелектуалност. И престани да се усукваш с тез лилави вратовръзки. Мязаш ми на цъфнал магарешки бодил. колко пъти да ти казвам, че бургаските културтрегери се носят целогодишно в черно и в мръсночерната гама, а на празник с негладено сиво.

Истинският критик Стоян – 27.02.2012 г. 16:14:58
“Ерудираният писател” и “Талантливият бургазлия” – благодаря ти горещо, Краси, че ме наричаш така. Най-накрая един колега – журналист да види истинската ми същност. Вече мислех, че само Аз имам такова мнение за себе си. Този материал ме зарежда със сили и амбиция да продължа по своя път, а той води до върховете на литературния и политическия олимп.
Нарекох Краси колега, защото все пак аз и моите проникновени анализи вдигнаха тиража на “Абордаж” до милион бройки на месец, а предаването “Без каска” се превърна в истински евъргрийн /знаете, завършил съм английската/.
Но Аз си оставам по душа литератор и изтъкнат съвременен критик. Чувствам се силен в много области, но тази ми е най-любима.
А зложелатели Аз знам, че винаги ще имам, защото съм прекалено релефен за равното и ниско ниво...

отец Презахарий – 27.02.2012 г. 16:37:40
Стояне, не забравяй да ме извикаш да поръся пиесата ти, иначе обладана от сатаната ще е. Само срещу 42 Евроцента на минута спектаклото ще се превърне в светиня. И да попитам дискретно... Някаква роля за поп и неговите клисари в бокерки няма ли да има?

Димова – 27.02.2012 г. 17:06:05
Тази медия се издигна в очите ми с материала за г-н Георгиев. Стискам палци за заслужения успех на пиесата. Заглавието и е също много впечатляващо. Сещам се за една мисъл на Ницше. Човек трябва да носи хаос в душата си, за да роди танцуваща звезда. Г-н Георгиев е истинска звезда, блеснала от хаоса на бургаската литература.

Критик Стоян – 27.02.2012 г. 20:34:46
Димова, винаги съм знаел, че носиш особен заряд в душата си. Изваяна си от патриотизъм и литературен плам. Искрено се надявам тайничко да имаш и мустаци. Само с жена като теб, мога преобърна литературната вселена. Думите ти, Димова, са реактивния двигател за моя талант. Похвалното ти слово смазва всяка моя конкуренция – литературните микроби в Бургас и Странджа. Каня те някой ден да дойдеш у дома. Ще си налеем винце, ще си резнем бахур, праз и сланинка, па после може и до кютек да стигнем. Скоро очаквайте моята нова стихосбирка с любовна лирика, озаглавена “Димово биле”. Оня сух кренвирш Суахилииванов ще се спаружи от яд. Простак!

Чичко Тревичко – 28.02.2012 г. 00:12:37
Съвсем уместно възниква въпроса – Кой кой е?

Шерлок Холмс – 28.02.2012 г. 08:20:05
Дедуктивно усещам, че тук кръстосват шпаги лоши и зли интелектуалци, които завиждат на успехите на своя събрат. Понеже са толкова жалки, пишат под прикритие, защото мислят, че под булото на анонимността никой няма да ги усети.Аз къщо пиша под псевдоним, но поне хиляди хора от к-с Меден рудник ще се сетят кой съм.

иван суахилииванов – 28.02.2012 г. 11:46:07
като се вгледате снимката, ясно се вижда кой е над всички. централната част на снимката крещи с таланливата ми осанка и гражданската ми позиция да се изправям пред бездарието и посредствеността. стояне, винаги ще съм зад гърба ти. внимавай. знам всяка твоя далавера.

Дарина – 28.02.2012 г. 16:04:32
Само дето снимката е от миналата година, ама нейсе! Господа журналисти, като пускате поръчкови статии поне пускайте реални снимки, да не ставате за мезе!
Иначе господина ти Стоян – драматург – това звучи като виц!

Истинският критик Стоян – 28.02.2012 г. 16:20:22
Ти си виц, мандарина такава! Направо си кажи, че и на тебе ти плаща Джордж Сорос, за да ме злепоставяш. Рано или късно ще го смачкам този циганофил, ако и сичките си милиарди да извади насреща ми. Защото зад мен е народът! Настоявам от днес да ми викате като на Вазов “народният поет”. И без това съм по-четен от него.

Петров отново – 28.02.2012 г. 20:50:51
Само не разбирам какво търси това селянче иглизчето сред маститите бургаски светила. Между впрочем, той намери ли си работа?

Христов – 01.03.2012 г. 17:23:00
Ами не само, че не си намери работа ами и жена му го заряза :) Интересно ми е до кога бившето митничарче ще ни занимава със стари парцали от миналия век и ще седне та да “измисли” нещо ново и свежо.

Мъдрец-самозванец – 01.03.2012 г. 17:42:08
Имам няколко мъдрости важащи с пълна сила за вас, г-н Георгиев:
– Няма по-жалка гледка от ампутирания дух. За него няма протези!
– Няма нищо по-страшно от активната глупост!
– Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак!
– Слабостите за великите хора са утеха за глупаците!
– Невъзможно е да се направи нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни!
– Човек изрича много глупости в желанието си да каже нещо ново!

И накрая ще завърша с едно хайку на мистър Уистън Хю Одън:
Дърво високомерно
надвесено нехайно
над пропастта ужасна.

Калунка Телеялова – 02.03.2012 г. 15:39:37
Моля, моля! Тъпият самозванец-мъдрец! Тук само аз мога да пиша хайку! Ето го последното ми хайку:

Януари, февруари, март,
юли, август, септември –
декември.

Няма да го превеждам на руски, щото сте тъпанари!

Критик Стоян – 02.03.2012 г. 16:02:33
Искам да кажа, че тези които са писали преди мен са дребни бацили от болестта Керанизъм. Самото заболяване е доста остро и симптомите са липса на акъл, талант и артистизъм. Всички керанисти са слепи и глухи за великите неща в изкуството и особено в литературата и драматургията. Пълното отсъствие от менюто им на сланинка, бахур, праз, боб, люта чушчица и гьозум, ги прави лишени и от патриотизъм. Липсата на мустаци пък ги прави простаци и чобани. Не вярвайте на керанисти. Кланяйте се на единственото светило, което озарява – демек аз. Простаци!

зелка василева – 02.03.2012 г. 21:28:29
Бравос, ашколсун, машаллах, аферим, стоенчо! Най-сетне хаосът в главата ще излезе и на сцена. аз питам – нима не знаехме какъв гений живей измежду нази?
Жалко, че ме пенсионираха от общината, инак щех да ти бутна още някой левец общинска субсидия, че да лапаш.

румяна аманотлуду – 02.03.2012 г. 21:31:39
амчи дай я тая пиеса към моето издателство бе, ще я пусна с намаление, но ще искам и от общината подкрепа. сиренето е с пари, нъл тъй?

стоян доброплодни – 02.03.2012 г. 21:35:33
оти тъй се глумите с человека бре? он да не ви е пачавръ? ама ха!
дерзай, побратиме, не давай ухо на злостни думи, които искат да попарят твоята заветна муза.

емануил крадольов – 02.03.2012 г. 21:44:36
ей, кво го напитихте, маскари?!!!!
чиляка сам се бори, пък и не е бил в листата на герб, като ваньо вълчев, че да получава после общински награди.

Читател – 02.03.2012 г. 22:29:28
Всъщност... две са живите стойностните имена, от които в днешно време си заслужава да се прочете нещо. Единият е Ваньо Вълчев и веднага след него е Елка Стоянова. И ако някой някога се сети за времето, в което живеем, ще е заради тях. Останалите бургаски творци сте бездарници и написаното от вас през годините е пълен болкук.

Керанина Ангелакис-Бродиловска – 03.03.2012 г. 11:15:58
Тъп, смотан, задръстен читател! Какви са тези имена, дето никой не ги е чувал даже – бездарници някакви си! Аз съм и пътят, и истината, и литературата. Аз не съм керанистка, защото съм самата Аз Керанита! Моят роман “Елате у Пинюви” е преведен на 50 езика, има 100 литературни награди и се играе по сцените на 20 държави! А този небродиловец Стоян – никаква пиеса не може да напише той, нито пък някой ще му я изиграе. Даже и на поляната в Сливарово няма да му спретнат постановка, докато моите романи се играят ежегодно в Бродилово – и тричаните кучета са измежду първите ми зрители! Простаци, небродиловци, некеранисти, тъпанари!

Калунка Телеялова – 03.03.2012 г. 11:20:27
Стоян е идиот, защото е антикеранист. Новото ми хайку е посветено на всички чисти по душа и въжделения керанисти. Ето го:

Кмет, река, Бродилово,
куче, хора, керанисти –
тричане!

Каспичан НЮЮЮЗ – 03.03.2012 г. 13:27:39
Приветстваме идеята! С нетърпение очакваме новия спектакъл и ще поканим трупата на гастрол у нас. Вече сме спазарили залата на Втора каспичанска шкембеджийница – пиесата ще се играе между обедната свинска пача и вечерната супа от говежди шарден. Ще отразим събитието и в многомилионното ни издание, излизащо на 70 езика (вече и на суахили – там редактор на броя е Суахилииванов).

 

Коментари

на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството

Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и над човек и/или хора, убийства, самоубийства, омраза, злост, зложелателство, измами, глупост, богохулства, зло-особенно в по-силни степени, отчаяние, побои, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /включително с педераси /изнасилвания над тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята.

и мисля, че трябва мир на Земята и благоволение между човеците

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите