“Литературни” коментари под “културни” теми в интернет – Първа част

Свободата да се пишат коментари под публикации в сайтовете е своего рода изразяване на гражданска позиция по определени въпроси. Тук поместваме подбрани коментари на читатели на тема “културата в Бургас”. Имената на пишещите са измислени, а самите пишещи са анонимни. Въпреки това коментарите отразяват адекватно културния живот на писателската общност в града. Запазваме оригиналния правопис. Всяка прилика с реални личности и събития е преднамерена. Приятно четене! (М27)
Дата: 
четвъртък, 6 November, 2014
Категория: 

Публикация в сайта на Дарик-Бургас от 26 януари 2011 г.
(публикацията е кратка, но за сметка на това коментарите са изобилни)

800 000 лв. смразиха и разбуниха културата на Бургас
26 януари 2011
Проект на стойност 800 000 лв. предизвика разгорещени спорове и скандали в културната общност на града.
По покана на общинска администрация местни писатели, поети, критици, танцьори, художници, скулптори и модернисти от всички области на изкуството обсъдиха възможностите за участие в проекта “Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.
Критиците на проявата изразиха опасенията си, че европейски пари ще бъдат изразходвани за халтура, чалга, кич и неясни прояви със спорна модернистичност и авангардност.
Основните спорове се разгоряха около бюджетирането и изразходването на сумата от 800 000 лв., около остойностяването на идеите и за състава на селекционната комисия, която ще допуска предложенията за участие.
По време на обсъждането на проекта се понесоха и взаимни обвинения в културна малоценност и принадлежност към кръговете на “старите” и на “младите” творци.

---------------------------

Коментари:

иван суахилииванов – 26.01.2011 г. 16:35:38
докато аз бях на годишен технически преглед на моя велосипед балканче, те свикали клъгла маса за този проект. ще харчат 800 000 лв. за разни халтури. още щом видях, че са поканили критик стоян и оня мумифициран краевед иван тубалов, ми стана ясно, че отбиват номера. защо не поканиха мен? защото се страхуват, че моите идеи са толкова добри, че ще трябва да дадат всичките пари за мен.
моята иновативна идея е подводен рецитал на стихове от иван суахилииванов. ще поканим световноизвестни фигури, ще ги гмурнем в залива и те ще четат дъ бест от моите творби. пък те ще харчат пари за фестивала повръщане в бургас. халтурщици такива.

Истинският критик Стоян – 26.01.2011 г. 16:56:11
Аз съм изцяло против тойзи проект, чиято единствена цел е да даде възможност на най-разхайтените млади михлюзи в града да правят псевдо изкуство! Ще изакат пак тия недорасляци някакво неразбираемо творение – я танец, я порнографска рисунка, я някоя гърчава скулптурка – от които после цялото прогресивно бургаско население /имам предвид членовете на Съюза на сексуалноосвободените писатели/ ще се срамува!
800 000 лв. за глупости! А с тях може да се направи 10-метров паметник, изобразяващ мен. Той може да се постави при входа на Бургас, където да посреща с вдигната ръка влизащите в града.

Ананас Разбойнов – 26.01.2011 г. 17:45:40
Мен също не ме уведомиха за тази кръгла маса. Надушвам лош заговор. Повече от ясно е, че като доайен на бургаската проза, аз трябва да оглавя комисията по избор на добрите идеи за фестивала Повръщане в Бургас.
Готов съм срещу един достоен еврохонорар да се нагърбя и с тази дейност. Апропо оня изкукал фантаст Арнаудов в качеството му на какъв беше поканен?

Критик Стоян – 26.01.2011 г. 21:10:33
Много се радвам, че сте ме сложили в центъра на снимката. Ама колко съм хубав, а? Каква прическа, какво излъчване... Отвсякъде струи ум и талант. Дайте ги тез 800 000 лева за новия ми научен труд, озаглавен “Величието на Стоян и разковничето на бездарието на младите автори”. В него е направен задълбочен анализ на творческия ми път досега, и бъдещата ми кариера като политик. Надълго и нашироко е описано как ще стана зам.-кмет по Културата, след това депутат и най-накрая Президент в бъдещата стоянска република. Няколко реда съм отделил на живите мощи Иван Тубалов, както и цели два раздела, описващи ръждясалото и гнусливо творчество на кретеноида Иван Суахилииванов. Него смятам да го поканя в мойто предаване за да го залея със студена вода. Искам да обърна внимание и на бюджета за култура тази година. Пак разхищения за Спирити-мирити и фестивали с пясък и прахоляк. Вместо Юрданка Наниева да отдели средства за ремонт на кабинета си ша ми харчи за пошли мероприятия. А кабинета на зам.-кмета трябва да е ремонтиран, че кат вляза аз да ми е чистичко и уютно. И да не пръскам грешни пари, които мога да вложа в разширението на книжарница “Господич”. Ама... на ся пак са загледах по снимката. То бива, бива толкова красота и феромони... А останалите на фотото – Простаци

стойка – 26.01.2011 г. 21:19:17
толкуз пари за разни бездарници, а нас бисерите – кой ни забелязва? такова възвишену изкуству правим, че малцина са тези, дето ни забелязват. Добре, че танцьорките ми имат семейства, че ни се възхищават! защото знаят какво е истинско искуство, а не някви хора, масовка са те, проста масовкае!

Балет Плюн – 26.01.2011 г. 21:32:07
Е, видя се и нашия голям лаком клюн на тая кръгла маса!!!

отец Берберов – 26.01.2011 г. 21:44:42
Чада мои, виждам смут в душите ви и грешни помисли. Съблазън сатанинска са тия 800 000 лв., които ще ви отведат право в геена огненая.
Аз мога да ги пречистя и предлагам да ги дадат на мен, за да пазя душите ви чисти и вам смирени.
А ако все така няма кой да чуе молбите ви и все така не получавате опрощение, аз съм насреща...само срещу 0.88 ст. на мин. ще ви изповядам по телефона. намалих цените заради оня юродивий Презахарий, който стори дъмпинг нечестив на цените ми.
И време е настанало, когато Стоян трябва да кръсти книжарницата си от Господич, на Берберович. Това ще е индулгенцията на таз душа клета и объркана

Иван Бихлюбалов – 26.01.2011 г. 21:45:39
А може ли да докарам Бихлюл за тая сума в Бургас? Който не знае кой е Бихлюл, не е творец, нито културец! И да уточня че момчето не ми е роднина

иван суахилииванов – 27.01.2011 г. 09:54:52
предлагам като осъвременяване на сватбените церемонии да се включи тържествен прочит на мои стихове в ритуална зала. тогава всички сватбари и младоженци ще се вълнуват и умиляват и празникът им ще бъде незабравим. а сега всичко е скучно и мракобесно като роман на критик стоян. архаично, старо, мухлясало, ретроградно и плесенясало. пфу, пфу...
смятам, че идеята ми заслужава наградата от 1000 лв.

Истинският критик Стоян – 27.01.2011 г. 09:56:40
Разбрах, че Суахилииванов се полакомил за хилядата лева и щял да участва в конкурса за нов сватбен ритуал. Ми какво разбираш ти от сватби бе?! Откажи се, пищял оглозган такъв! Аз съм се женил няколко пъти и само аз заслужавам да осъвременя този ритуал, по който ще се венчаят следующите поколения.
Според моя сценарий венчавката трябва да се провежда в мрачна зала със запалени факли. Обстановката трябва да напомня, че семейният живот не е само теменужки и карамфили. Младоженците трябва да са в народни носии – какви са тия фракове, смокинги и кичозни дантелени рокли – да се махнат!
Ритуалът задължително ще започва с химна и ще завършва с песен на Мазол Михайлов. И младоженците ще се кълнат върху библия и револвер! Все още обмислям и някои други детайли...
А представям си Иван Суахилииванов какъв ритуал ще предложи – тоз чушкопек модернистичен!

Иван Бухльобалов – 27.01.2011 г. 11:28:50
Аз петнайсет години събирам своя последен труд и в него има достатъчно извори за направата на една съвременна българска сватба, пронизана от модерност, иновативност и същевременно пронизана през призмата на традиционността. Изобщо с какви очи излизате пред бургазлии, за да им предлагате продукцията на двуграмовите си мозъчета. Тоя Стоян вчера само сумтя и дудна по микрофона в залата, ама не предложи нищо. Само аз предложих всички проявления на фестивала Повръщане в Бургас да се обединят около моята книга.
Шшшшт, алооооууу.

Истинският критик Стоян – 27.01.2011 г. 11:45:39
Тоз фестивал Повръщане в Бургас или аз ще кажа как да стане, или няма да го бъде. На всички е ясно, че аз съм Онзи, що реди културния живот и културната мода в Бургас!
Аз казвам следното: Фестивалът ще се направи в Графичната база до морето. там ще се издигне една сцена, връз която три деня ще се играят постановки по моите пиеси. В почивките между пиесите отличнички от Английската ще рецитират мои стихове. Нейде наблизо група скулптори ще се състезават кой най-правдиво да извае образа ми в камък. На алеята до морето пък родолюбиви българчета ще пишат с тебешир върху асфалта цитати от книгата ми “Тайните заслония”, която има и педагогически, освен останалите си качества. През това време аз ще летя с малък дирижабъл над фестивалната територия, ще следя как се харчат европейските пари и ще ме излъчват пряко по ТВ КАЛКАН. Разбира се, ще каня гости в дирижабъла, за да коментираме заедно културния живот по света и у нас... и ти, Иване Суахилииванов, няма да си сред тях!
Да живея АЗ

Мазол Михайлов – странджанският славей – 27.01.2011 г. 14:01:41
Фестивалът няма да го бъде, ако не поканите и мен за участие. Готов съм специално за фестивала Повръщане в Бургас да изпея новата си песен “Стоян го корем свиваше, йощ болеше”.

отец Презахарий – общинския поп – 27.01.2011 г. 19:14:13
Какво е един фестивал ако не му спретна едно освещаване аз??? Тъй като гледам, тез 800 000 лева достатъчни ще са. Ще докарам владиката, патриарха, вселенския патриарх и дори преговарям с папата. Така е – аз имам връзки. Не съм като Берберия дето познава само бабите от свещоливницата. И да обявя – започвам Великденска промоция – телефоона изповед само за 85 стотинки!!! И това не е всичко! За тази сума получавате светкавично опрощение на греховете БЕЗ да ви се налага да постите дори!!!! Обадете се сега за да сте облагородени утре!

Монахиня Августина – 27.01.2011 г. 19:16:16
не е ли редно първо да изповядаш питомците на Сериминарията?

отец Берберов – 27.01.2011 г. 21:08:54
Чада мои. Каня ви на публичното анатемосване на това сатанинско изчадие Презахарий. церемонията по отлъчването му от стадото ще се състои на улицата прец магазина за църковна утвар на около 20 метра от общината и часовника. Вярно е, че от целия магазин, който ни са завещали предците, има само една витринка с църковни принадлежности и потреби, а останалото съм дал под наем на търговци, но надлежно съм описал всеки лев, как съм го спестил и за какво ще го похарча.
Не вярвайте на цени от 0.85 лв за телефонна изповед. Това са равнища ценови от лукавия. Само срещу смирената и благочестива цена от 0.88 ст за минута ще получище опрощение и ще се изповядате и причестите.
А този Презахарий съм му приготвил една анатема 3 в 1

Семинарист – 28.01.2011 г. 15:09:41
Вие сте невежи като не знаете че Презахарий вече оглави нашата семинария. Той благочестив е и никого не хули. Мен лично ме е изповядвал безплатно. Тогава поради что лъжете че вземал пари тоз боголюбив човек?
Мен чини се че вие сте едни хаирсъзи.

---------------------------
Публикация в сайта на Дарик-Бургас от 8 август 2011 г.

Бургаски писател оглавява партия
8 август 2011

Известният бургаски телевизионен журналист и писател Стоян Георгиев окончателно премина в отбора на политиците.
Литературният критик ще се опита да спечели доверието на бургазлии на предстоящите избори като водач на бургаската листа на ВМРО-Ние научи Дарик.
В сряда в 17 часа по време на представянето на изложба на патриотична тематика до “Охлюва” националният лидер на партията вероятно ще представи официално кандидата, с чийто авторитет сред бургаските културни дейци е неоспорим.

---------------------------

Коментари:

иван суахилииванов – 08.08.2011 г. 16:19:22
не ви ли е срам да правите реклама на този ретрограден тип. продадохте се за трийсет митничарски сребърника. аз точно го бях разгромил на литературното поле и той сега изскача от областта на политиката. ще се кандидатирам и аз тогава, за да го сравня със земята. апропо, ще раздавам безплатни билети за литературното четене на последните ми 12 стихотворения. това централно събитие за бургаската култра ще се проведе едновременно с мизерната партийна акцийка на критика, за да видим кой ще бъде посетен и подкрепен повече.

Мазол Михайлов – странджанският славей – 08.08.2011 г. 16:26:27
Драгоценний ми Стояне, отсега ти предлагам аз да пея на твоите предизборни митинги. Гарантирам ти, че моите песни ще привлекат вниманието на хиляди ценители на странджанската музика. Голяма част от тях ще бъдат и твои избиратели, ако аз им кажа...нали се досещаш. Може и да те поканя в последния си видеоклип, който снимам в момента върху песента “Глиган бостан ровеше”

Истинският критик Стоян – 08.08.2011 г. 16:32:20
Голяма чест е за ВМРО – Ние, че Истинският критик Стоян ще води листата им в Бургас.
Разбира се, тенденцията е скоро партията да стане ВМРО – Аз, защото Славчо е симпатяга, но не става за национален лидер.
Някой ден ще го направя мой вицепрезидент.
А онзи изсъхнал сопол, пльоснат върху турските плочки на главната улица – Суахилииванов, от никоя партия не го искат.
Даже от новото вело общество в Бургас са му отказали, защото с ръждясалото си балканче не може да вдигне повече от 25 км. в час и в Морската градина го подминават баби с бастуни, майки с колички и хлапаци с тротитентки.
Наесен като стана кмет, ще забраня ТВ Калкан – решил съм го твърдо! Там няма нито един истински патриот, а Онзи, що държи кабелите направи голяма грешка, като спря легендарното ми предаване “Без каска” и даде ефирното ми време на музикалния инвалид Мани Манев да прави някаква халтурка.
На предизборния ми концерт ще пее Мазол Михайлов. Преди това ще го подгрее Хулио Иглесиас. Ей това са изпълнители, а не като на тъпия Спирит.
За предизборния ми щаб ще отговарят Киро Джанков и Жоржи Аргиров – двамата заедно са написали над 50 романа.
Да живея Аз!

Димова – 08.08.2011 г. 16:41:14
Желая Ви успех г-н Георгиев. Липсват ми Вашите прекрасни предавания, в които представяхте по неподражаем начин мрачната картина на опошляването и деградирането на културата ни. Хвала на такива будители като Вас.
А на тези Ваши врагове ще има кажа да се засрамят и да се скрият някъде.

Иван Бухльобалов – 08.08.2011 г. 16:43:24
Димова, алоууу чшшшш! Ма ти си много проста жена, ма. Какво му се пенявиш на тоя некадърник. Той барем едно краеведско проучване да е провел, че да му се възхищаваш. Аз завещавам на идните поколения 23 тома с проучвания и три пуловера, ръчно изплетени. А той какво ще остави?

Лола – 08.08.2011 г. 16:43:42
Их, сигурно ще им трябва рекламно лице за предизборната кампания. Вече си представям плакатите – Аз, като Райна Княгиня, яхнала дорест кон и понесла Пряпорец и Книга. Или пък – Аз, в народна носия, на някоя полянка, със книга, кама и меч в скута. Къде да се запиша за участие?

Истинският критик Стоян – 08.08.2011 г. 16:56:21
Лоло, ще ти се тебе меч в скута, гювендийо странджанска! Парадираш с разни ферарита, гаче ли не та знам, че едно време беше продавачка в бакалията на Бродилово.
Таквизи като тебе в мойта партия не ща. За женско рекламно лице на предизборната ми кампания ще бъде проведен конкурс. Търси се млада девица /Лоло, това уточнение е за тебе/, едрогърда /защото едрата гръд е символ на българската хубост още от 7 век/, да има издадена най-малко една стихосбирка, да не е еманципирана, защото партията ни е консервативна.
Жената трябва да си знае мястото, а то е до печката, ютията и прахосмукачката!

Критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:01:48
Чудя се на нисшите плужеци писали тук, как може да омаловажават НОВИНАТА на десетилетието. Обещавам като стана кмет да натиря в дупката на Пегаса, всички графомани, които се представят от мое име и особено оня плешив израстък от снагата на майката Литература – Иван Суахилииванов. Вие отлично знаете, че докопам ли пак финансова субсидия, ще си основа телевизионна медия, която ще се казва “Каска” и в нея ще се вихря аз и само аз. Имаме и място за студио. Ще преградим складчето в книжарница “Господич”, ще му сложим лампи и камери и готово. И без това сега лятото плющим диня и сланинка на тротоара пред книжарницата. Избрал съм си и герб. Разтворена книга, а отдолу две кръстосани митничарски бариери. Отгоре като слънце с лъчи неотразимо ще грее моя снимка от 1995-та година. Отстрани ще има боксова круша с формата на женско дупе. Да се знае кой, как и защо ще кове местни закони. На митингите ми ще пеят Кичето, Росито и Бисер Клиров. По текстове на Петко Росен ще накарам Дядото на петте сезона да ми напише химн. Ще започна издаването и на вестник, в който надълго и нашироко ще се описва моята биография и биографиите на тъщите ми. Аз съм новият политик с бъдеще. Простаци!!

Ананас Разбойнов – 08.08.2011 г. 17:03:37
Лола, бих ти дал главна роля в сериала, който се базира на следващия ми роман “Странджански демакарон 2”. Действието ще се развива край рибарника в село Ковач. Там една сутрин героинята /ти/ ще се къпе гола в реката, изведнъж една мутирала пъстърва ще я нападне и тогава главният герой /аз/ ще развея къдрици и с моето вярно швейцарско ножче, щя я пробода смъртоносно в окото. После главният герой и главната героиня в далечен план ще белят царевица. Предполагам, че само от тази сцена ти става ясно, че филмът по моя втори роман ще бъде сензация.

Критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:07:15
Разбойнов, харесва ми. Ти ще напишеш сценария на бъдещия ми предизборен видеоклип. Само тая разпасана чепка Лола не я ща. Виж там влез в преговори с Мара подробната. Оная по-космата е и по-патриотична някакси ми седи... И искам от клипа да блика моята необуздана любов към жените и техните форми. Простаци!

Лола – 08.08.2011 г. 17:08:46
Че то това е хорър, не еротика. Щял да ме боде в окото. Простак!

Ачо Турбото – 08.08.2011 г. 17:10:47
О-о.. Ся ща издам на шефа, че му подливаш вода, като му играеш политическа контра на новото му ФеСеБе. Ще видиш ти. Предател!

Ананас Разбойнов – 08.08.2011 г. 17:10:59
Стояне, време е един достоен мъж и творец като мен да намери място в общинския съвет. Надявам се, че ще ме поставиш на избираемо място в твоята листа, а? Все пак ние странджанските първенци трябва да се подкрепяме. Остави го оня изсъхнал пън Суахилито. Той няма нашия аристократичен странджански произход.

Критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:13:06
Лоло, теб не та ща в клипа, щот в него ще има кадър как хвърлям жена от самолет. Сиреч – да изхвърлим всичко излишно. А ти, Лоло, ако са качиш в самолет щи изфъскат циците. Простаци.

иван суахилииванов – 08.08.2011 г. 17:14:01
явно аз съм бургаският херкулес, който е призван да изчисти авгиевите обори на местната литература. с новата си стихосбирка “любовни спици” ще ви изрина като могъща река.
лоло, ти къде гледаш. дори и в бездарната фабула на ананас става ясно, че той ще боде в окото рибата, а не тебе. ама то романът му е тъп, филмът също и героите и те.
ще ме принудите да се кандидатирам и аз.

Димова – 08.08.2011 г. 17:16:10
Засрамете се!!! Какво си въобразявате, като каляте и хулите един достоен бургазлия!!!

отец Презахарий – блажений поп – 08.08.2011 г. 17:16:26
Кога ще освещаваме новата партия. Ще донеса и агне.

Критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:26:07
Димова, достойна си за главен секретар на партията ми. Обади ми се и ще ти дам служебен телефон, кон, магаре и суха храна. Не обръщай внимание на нереализиралите се на литературното и политическо поприще гниди тука... Просатци!

Истинският критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:27:26
Сурогатният Стоян, който ме имитира, пак цъфна тука. Вече започвам да се чудя кой точно му плаща, за да ме маскари – Сорос ли, правителството ли, Шефа на ТВ Калкан ли?
Напоследък ме съмнява и папата – онзи настъпан шваба. Той ме мрази, защото съм изтъкнат защитник на Православието и истински рицар – кръстоносец и мустаконосец.
Между другото, настоявам от българския пазар да бъдат изтеглени всички либийски фурми. Как тъй ще пълним на Кадафито джобовете. Нужно е да се засеят и отгледат родни фурми. Обещавам, когато стана кмет, да направя Бургас толкова привлекателен, че град Черноморец ще се отдели от община Созопол с референдум и ще се присъедини към Община Бургас. Тогава ще засеем на радиоактивния плаж фурми, които ще порастат и дадат плод за нула време. Така Бургас ще стане крупен център на фурмопроизводството и ще разбие монопола на онзи мръсник Кадафито, който измъчи нашите медици.
Това е само малка част от предизборната ми програма, с която ще завладея сърцата и умовете на бургазлии.

отец Берберов – 08.08.2011 г. 17:28:24
Чадо Стояне, поискай опрощение на греховете си и ще ти се даде, почукай на портата на нашия храм и ще ти се отвори. Не може да тръгнеш за избори без да си се причестил и да си се изповядал. Само срещу 0.43 евроцента на минута служение ще те пречистим и ще си готов да поведеш войните патриоти към избори.
Не изпадай в заблуждение и съблазън да търсиш оня нечестивец Презахария, щото той анатемосан е.

Лола – 08.08.2011 г. 17:28:38
Димова, мене ме е срам само като ми се вижда сутиена или имам бримка на чорапогащника.

Истинският критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:35:14
Димова, остави ги тези дегенерати, ами отивай да агитираш хората от вашия вход, че довечера сме на политическо събрание.
Кажи на Карабаджакова, леля Кутка, Корнидата и Полименов, че ще нося гроздова, иначе няма да дойдат. Виж там извади и от сланинката и бахура, че политика на празен стомах не се прави.

Мустакатият критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:43:12
Аз съм и Пътят, и Истината, и Живота!

Димова – 08.08.2011 г. 17:43:37
Съжалявам, че изобщо си позволих да изразя своето мнение тук. Вие сте психически обременени. Поддържам обаче становището си, че обсипвате с мерзости такъв прекрасен писател и литератор като г-н Георгиев. Ще стоите в сянката му цял живот.

Критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:46:55
А, така Димова! Кажи им го! Заслужи си и кило и половина сланинка с праз от свинката на бай Стоил от Граматиково. Миналогодишна реколта. Малко запича ама с ракийка влиза много добре. Простаци!

Истинският критик Стоян – 08.08.2011 г. 17:47:03
Иване Суахилииванов, прочете ли добре какво ти каза Димова?
Ще стоиш в сянката ми цял живот, защото аз съм като странджански дъб, а ти си една суха трънка!

Жечка – 08.08.2011 г. 17:56:31
А аз смятам, че Стоян е пръч.

Смахнук Смахнукян – 08.08.2011 г. 19:35:18
Стояне, очаквам да чуя екологичната програма в твоята предизборна платформа. Ако си готов да режеш с лозарски ножици петролопроводи, съм с тебе, иначе ще те атакуваме фронтално.

Дебилитър Байрактарски – 08.08.2011 г. 19:37:14
Стояне, ти си нищожество. сега вече ще ти призная, че винаги ме е сърбяла камерата да ти я фрасна веднъж в разплетената дамаджана. Ако случайно те изберат в общинския съвет, където аз вече съм избран и явяването на свободните боеве, пардон на изборите е формалност, ще ти стъжня живота.
Защото ние новите фенове на новото ФСБ сме армия, легион.

НИЕ от ВМРО – 08.08.2011 г. 19:49:39
Ние тоз не го щем.

д-р Катетър Потуров – общественик – 08.08.2011 г. 21:23:20
Стоян се опитва да използва моята стара патриотична платформа, ама няма да му се отвори парашута. Аз не съм дошъл тук, за да черпя политически дивиденти, а съм тук...после ще ви кажа подробностите, защото сега ме търсят от един нощен блок за участие.
Очаквайте скоро новото ми телевизионно предаване “Микровълновата печка на Тангра”

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 09:28:26
Искам да се обърна към всички членове на дружеството на сексуалноосвободените писатели: Хайде всички дружно да ме подкрепят за кмет на Бургас, Царево, Несебър, Созопол и Грудово! Аз мога и искам да управлявам навсякъде. Само така ще пребъде идеята за чиста и свята литература. А не кьопавите и вонящи рими на иван суахилииванов в ръждясалата като балканчето му Лирика 2010. Обещавам всяка кръчма да стане книжарница с марката “Господич”. Простаци!

Дебилчо Бодрев – 09.08.2011 г. 09:32:02
Стояне, аз имам няколко билборда, които мога да предоставя за кампанията ти. Няма да ги плащаш сега. Просто като станеш кмет ще искам да ми дадеш всички билборди в общината, както и да ме направиш зам.кмет по рекламата и спорта.

Мазол Михайлов – странджанския славей – 09.08.2011 г. 09:36:29
Стояне, можеш ли да ме уредиш да изпея няколко песни на Спирит Ъф Бургас? Приготвил съм новата балада “Качур се в палма ровеше”

Диво Дражефф – 09.08.2011 г. 10:05:26
Хич не се напъвай Стояне. Отдавна съм регистрирал в патентното ведомство всички местоимения на мое име. Така че можеш да водиш всякаква листа, но не и такава с местоимението НИЕ. Това би било възможно само, ако си платиш. Омръзна ми да ме крадат. Крадливата шайка около дон Хуан ми ограби стадиона, а сега посягат и на местоименията ми.

иван суахилииванов – 09.08.2011 г. 10:06:49
не мога да ги разбера тези журналисти. защо изобщо обръщат внимание на такива плазмодии като стоян. днес започвам протестен велопоход през ларгото на бургас срещу стоянизацията на бургаската литература.

Лола – 09.08.2011 г. 10:10:35
Мазол, песента ти е фактологически неиздържана. Първо, качурът не може да се рови в палма, защото Странджа палми няма. Има само по Александровска, Богориди и в няколко курортни градчета. Но дори и случайно вятърът да довее качур по посочените места, как, според теб, качурът ще се покатери по палмата, за да зарови зурла в нея? И защо да не предпочете много по-лесното – да се зарови в калната локва на Тройката, където няма да му се налага(на качура), да прилага алпинистки номера и освен туй може да закуси с жеби, гларусови яйца и някоя заблудена котка. Даже ще може да го направи необезпокоявано, нали локвата е оградена. Защото качурът е срамежливо животно, не като долупишущите. Може да се каже, че качурът е в много отношения по-качествен от тях. Самото име го подсказва КАЧ-УР. Етимологията на думата идва от качествен и ъъъ, второто не се сещам от какво е. Че то, дори, четината му е по-лъскава от мустака на Критика. За съжаление е от друг билогичен вид, а аз съм традиционалистка (и с висок морал, изконни ценности и добра душа, знаете- нямам никаква вина, че природата ме е надарила и с неземна красота и пълна пазва). Но малко се отплеснах, извинете. Та, Мазол, песента ти би трябвало да се казва “Качур се в локва валяше”. Ето и примерен текст:
Качур се в локва валяше,
Критик мустак скубеше.
Скубеше, още думаше:
Качуре, брате качуре,
лесна е, качуре, твойта –
нямаш си книга за писане,
нито жена за биене,
не ти са къдре мустакът,
нито те избори чакат,
нямаш настЪрвени фенки
с бели, налети ненки,
а най-щастлив си, Качуре,
че ни си чувал, ни виждал
оная клечка, сухата,
сухата, още кухата –
балканчето му не знаеш,
за римите му нехаеш.
Пък ази требе да стискам
зъби, за да не сгризкам
вратот му кльощав поетски.
Че чака ме столът кметски
и не уйдисва на Кмет
да е претрепал поет”

Мазол, музиката и аранжимента ги оставям изцяло на теб. Надявам се да е нещо протяжно, монотонно и 45 минутно. Истинско странджанско.

Иван Бухльобалов – 09.08.2011 г. 10:15:54
Мари Лоло, от всичко, което си изляла тук, ми става ясно, че нямаш никакъв поетичен натюрел, ами си натурална свиневъдка. Че ти много знаеш за навиците свински, ма!!! Да не би да отчуваш стадо свинки из полята на Заберново? И това доживях. Жена, заобиколена от прасета, да говори за литература.

Лола – 09.08.2011 г. 10:35:06
Бухал.

къртик Стоян – 09.08.2011 г. 10:39:56
Треперете под надигащата се сянка на световното господство, която ще става все по-голяма понеже съм се подложил на специална странджанска диета – пръжки с боб и бял хляб! Аз, като един истински ситски лорд (в случая странджански качур) ще се надигна и ще отвърна на удара, който шефа на КАЛКАН ми нанесе под кръста! Предупредих ви, че работя усърдно над проекта “Супер Стоян” но никой не ми повярва. Сега вярвате ли ми ? Това е само началото на моето междугалактическо господство! Когато стана ЛОРД ЪФ ДЪ ГЕЛЪКСИ, дори Джаба The Hut ще ми завижда на килограмите, че и на мустака щото оня плазмодии нема грам косъм, а да си космат е патриотично! Повече няма да се пъна да пиша защото аз и без това не мога, просто плагианствах оттук-оттам за да замазвам положението. И с телевизия няма да се занимавам, писна ми да да седя прегърбен на оня мити стол и да се правя, че ми е интересно! Таз година кмет, след 4 години президент, след 10 години Дарт Стоян – лорд ъф дъ гелъкси!

Лола – 09.08.2011 г. 10:44:31
След десет години ще си просто Дърт. И мечът ще е без батерии. Ха-ха.

Дарт Стоян – 09.08.2011 г. 10:53:27
Лоло, фръцло инопланетна! Ела да ми видиш меча, с 12V батерия е и свети в тъмното! А като му чета от “Тайните Заслония” дори леко се повдига! Простачка!

иван суахиливанов – 09.08.2011 г. 12:44:11
лоло, вземи ме за жених,
ей, на стих ти посветих,
за мене ти су муза,
не ми требе мастика и карпуза

в бюста ти се блъскам жадно,
роб съм му завинаги явно,
по дупето ти въздишам страстно,
всичките ти устни целувам сластно...

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 12:47:30
Иване, плешива кратуно, това ли успя да сътвориш само, бе михлюзино? И стига си точил лиги по таз епилирана праскова Лола. Мара Подробната е и по-космата и по-държлива на бой. Простак!

Истинският критик Стоян – 09.08.2011 г. 12:50:58
Оназ ми ти улава Лола
излезла на мегдана гола.
Насреща сюрия телета
и гледат я в двете вимЕта.

Наместо да шашне момците,
погнАли я лошо телците
оназ ми ти улава Лола,
що вечно пипа под вола.

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 13:00:31
Ревете Брат Пит-овци
и вие Клуни-вци в дупка се заврете,
иде Стоян Великолепни
с новата си партия и обещания несметни.
Стоян е модата налага,
политик ще е – за всеки е наслада.
Стоян патриот е чутовен,
за тва екс-шефа е разтревожен.
Иде, Стоян, иде
а на акъла му
всеки ще завиде.

Истинският критик Стоян – 09.08.2011 г. 13:00:34
Иване, за пореден път доказа, че творчеството ти е пълна порнография! Всичките устни щял да й целува !!!!
Ти си срам за литературната гилдия и аз няма да мирясам, дорде не те развенчая окончателно и дорде не ти подрежа перото завинаги.
Ти си вреден за културата и развращаваш младите!

иван суахилииванов – 09.08.2011 г. 13:22:54
ми всички устни я. тъпак. тя има и горе и долу устни, бе. и на двете места е със силикон и ботокс. а? нови думички, нали? тез не ги знаеше, страндански пън такъв!

Лола – 09.08.2011 г. 13:26:18
Иване, сухи хайване,
мечтай си мене да хванеш,
мечтай за мойте извивки,
копней за нежни разтривки,
ала да знаеш, Иване,
че твойта няма да стане.
На мен ми требе мъж-огън,
да може без изнемога
на рамо да си ме метне
и пиршество да ми спретне.
Чепички да ми дарува,
палтенца да ми купува,
да може с мустак да боцка,
да гледа хитро, кат коцкар,
да пише проза класическа,
а не поеми лирически.
Да има кон, не балканче
и да ме люби, Иванчо,
по три пъти денем и нощем,
а ти, виж се - живи си мощи.
Ако речеш да ме дигнеш,
ще пръцнеш, ще се уригнеш,
та камо ли да затретваш...
Я бръжко да се запретваш,
да хващаш пътя, Иванчо,
със старото си Балканче.
Не съм за тебе лъжица,
тъй лична и хубавица.
Че мене много ме искат
и много ми се натискат,
ала на всичките казвам –
не е за вас таз руйна пазва,
ни сочните, бели балдъри,
катърите ви със катъри!
За друг е таз шия кат мляко
и тия устни ще чакат
дорде яви се достоен
мъж - як, с мустаци и строен.

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 13:27:18
Току що се погледнах в огледалото. Е, няма такава красота и стил! Простаци!

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 13:27:54
Ето го и листът ми с обещния, с които ще спечеля 99,99% от гласовете в Бургас:
1. Спирит ъф Бургас се прекръщава на Спирит ъф Стоян и вместо пошли техно парчета ще се четат мойте книги, които са много...
2. Ще забраня слушането на чалга в заведенията и ще заглуша ефирите на всички чалга телевизии и радиа! Които слуша чалга в личното си МПС ще бъде вдиган с паяк! Които слуша чалга чрез mp3 плеър ще му бъдат натривани ушите с люта чушка!
3. В библиотеките и книжарниците ще се четат/продават само мойте книги!
4. Суахиливанов заедно с изпадналото му балканче ще бъде отлъчен от Бургаска област, от църквата и от Ватикана!
5. Всяка сряда ще се яде боб с пръжки!
6. Всички интелигентни мъже ще бъдат длъжни да си пуснат мустак или друго лицево окосмяване и да носят сиджимка иначе ще ги последва съдбата на Суахиливанов!
7. Ще създам гражданско движение “Анти халтура”, което ще бори халтурата по всички фронтове! От сега да е ясно, че всичко което не съм написал или изрекъл аз е ХАЛТУРА!
8. Лирика се прекръщава на Стояника и аз ще съм къртика, който ще оценява творбите. За участие има само едно условие – да сте млада поетеса, може и само да сте млада!
9. На Лола и се забранява да си бръсне краката!
10. ТВ КАЛКАН ще бъде паниран и поднесен на следващия ми рожден ден за да хапна боб и пръжки!

Ух задъхах се от блестящи мисли, отивам да медитирам върху мастика с диня и по-късно ще продължа

Стоян – сумтящия бобър – 09.08.2011 г. 13:37:44
Айде стига сте ме пунтирали, бе дегенерати сплескани. Обещавам като докопам кокала, да назнача Кичка Балдърова за зам.-кмет по култура, образование, вероизповедание и сиртаки. Досегашния пресцентър на общината ще ги пратя да работят в Титан. Химна на Бургас ще бъде “Боят настана”, а вместо лампи със саксии, по Александровска ще има факли.

Мазол Михайлов – на Стоян славея – 09.08.2011 г. 13:40:57
Аз ся последно ще пея ли на Спирита или не?

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 13:45:53
Че кое му е патриотичното на сиртакито бе простак ? Личи си, че си пордения мой клонинг. Стой кротко в консервата ще дойде време и клонираните да атакуват! Като заговорих за клонинги, преди малко ми бе съобщено, че във “Фръцбук” има създадена група “Darth Stojan” и дори много млади мъже, че и жени щели да се подложат на пластични операции с цел да заприличат на изящния си идол! Само може да завиждате на бурния ми възход и интергалактическа слава, простаци!

Мазол Михайлов – стояновия славей – 09.08.2011 г. 13:47:43
Хубаво, де... ама аз, в крайна сметка, ще попея ли на Спирита?

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 13:51:12
Мазоле, ще късаш билетчета простак!

Ачо Турбото – 09.08.2011 г. 13:57:49
Ще направя светлинно пано за възхвала на Стоян. На брега на залива Вромос. И без т'ва там дето и да боцнеш крушка светва. Надписът ще гласи “Стоян – новият месия”.

Мазол Михайлов – славейчето стояново – 09.08.2011 г. 13:59:10
А не може ли да скъсам Лола?

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 14:05:46
Лола е моя! Само да и пораснат косми по краката... ех как се размечтах! Стана ми едно роматично-патриотично на душата. Отивам до хладиълника да си сипя паница с боб, само от такава храна се става морж... мъж де!

Лола – 09.08.2011 г. 14:08:14
Мазол на Лола думаше –
дай си, Лоло, китката,
китката, йощ сърцето.
Лола пък му се дърпаше:
Не мога, бачо Маноле,
не е за тебе китката,
камо ли пък сърцето.
Аз съм мома модерна,
контошчето ми е чохено,
патъчките ми са лачени,
а плитката – русо вапцана.
Пендарите ми – чужбински,
а фустите- сал копринени.
Пък ти си, бачо Маноле,
от диво странджанско семе.
На мен приляга ми гражданин,
с файтон двеста коня да доди,
да ме качи у файтона,
па на чаршия да идем.

Цуци – 09.08.2011 г. 14:24:38
Кой от всичките на снимката е въпросния Стоян?

Лола – 09.08.2011 г. 14:24:58
Отсега се вълнувам какво да облека за деня на изборите, като отивам да гласувам. Сигурно ще е хладно, което е добре, защото ще мога да сложа новите си Кавали, дванайсет сантиметра ток, кожа от пони, кристал Сваровски в катарамата. Не знам къде ще намеря подходящо палтенце, защото чинчилите Мара ги изкупи, да се чудиш откъде изнамери толкоз пари, едва ли има богат любовник, значи е продала ония 400 декара гора до Индже войвода.

запознат – 09.08.2011 г. 14:29:03
Цуци, става дума за мустакатия качур у лево!

иван суахилииванов – 09.08.2011 г. 14:30:28
настоявам да известя неуважаваното от мен общество на кухи поети, които списват само тук в този форум, че предните два поста с моето име не са писани от мен. двете ужасни стихотворения, които са издържани в куц темпоритъм и разпръскват нефелни рими, не могат никога да бъдат мои. при условие че съм публикувал стиховете си в библията на българската литература лирика 2010, от какъв зор ще се излагам тук. ако разбера кой е написал тези глупащини с моето име, ще го залепя с тиксо на новия плочник в центъра и ще минавам връзнего с моето вярно балканче, докато не се извини. защото човек за едната чест и за едното красно име живей. а пък тази лола може да е муза само на някой изпаднал автомонтьор от село зетьово айтоско

Ананас Разбойнов – 09.08.2011 г. 14:53:12
Суахилий, не се излагай с този смешен плач. Били те копирали и имитирали. Ами мен защо не ме имитират. Защото съм неповторим и уникален. Стилът ми на писане е самобитен и различен от всички други. Всъщност и прическата ми е уникална, само Доналд Тръмп се опитва да ме наподобява, но не успява и по-скоро се излага. Та така и с моите творби. Никой дори не се опитва да ги наподоби, защото е усилие безгранично и тежко.
Относно благородния ви странджански произход съм много скептично настроен. Смятам, че сте самозванци. На мен дори опелът ми е в зелен цвят като странджанска зеленика...изобщо не смятам повече да ви облагородявам. Аз търся общоевропейска известност, а вие тук си губите времето в дребни боричкания за общински субсидии.

Кускуся Влюбчева – 09.08.2011 г. 14:56:51
Единствено аз съм в състояние да напиша смислена предизборна платформа на Стоян. Ако иска да впечатли избирателите със стратегия, в която е залегнало устойчивото развитие на Странджа и Черноморието, да заповяда. И финансиране мога да привлека по някоя оперативна програма за развитие на дебилите.
В Брюксел не си губих времето и научих занаята. Денонщно учих, ходих несресана и измачкана, но сега съм водещ експерт по кохезионните фондове.
Знаете къде да ме намерите.

Истинският критик Стоян – 09.08.2011 г. 15:21:06
Ананасе, според мен ти спокойно можеш да използваш творческия псевдоним Голо Бърдо. Само Михаил Безделчев има по-смешна прическа от твоята. В главата си като древно тракийско оброчище.
Отиди да си натъркаш темето на вълшебния плаж в Черноморец. Казват, че напоследък там ставали чудеса. Вземи с теб и Иван Суахилииванов.
Винаги съм твърдял, че телесното окосмение е правопропорционално на таланта на един автор.
А вий, вий сте безкосмести идиоти.
Само под едната ми мишница има повече изкуство, отколкото във вас двамата, взети заедно.
Неслучайно сиджимката на очилата ми е изплетена от косъми из опашката на коня на Бенковски. В листата ми за изборите наесен съм ги наредил само мустакати, включително и жените.
Само като ги видиш на снимка и ти се свива сърцето от страх!

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 15:36:29
Обещавам, след като на Александровска има площад Делфините, догодина на Богориди да направим площад Глиганите. Ще ви разбия. Простаци!

Куранка Ангелакьева-Бродиловска – 09.08.2011 г. 15:38:26
Вий всички сте идиоти. Аз ще докарам цяла улица с пеперуди да гласуват за критик Стоян! Той ви плюе, щото сте смотани заспали Гани! Мен що не ме плюе, ами пофали, йоще изфали цялата мирия бродиловска, пълна с улици с пеперуди и вътрешни стаи с катокали – ама кво разбирате вие, некадърни драскачи – аз обрах всички литературни награди без никой да е прочел и един ред от нито един от романите ми. Единствен критик Стоян е чел – и чете на глас в Без каска емблематичния за легендарното ми високостойностно творчество откъс за капещия член. Такава реклама ми направи (че и на Бродилово), че даже и самият Господ Бог – архангел Михаил Безделчев малко остана да вземе и да разгърне един от романите ми! Вече имам награди и за книгите, дето още не съм ги написала! Какво знаете вий – нищо не знаете, тъпи небродиловци необрязани!
Bravo, Σ τ ο γ ι ά ν ! Σ υ ν ο λ ι κ ά  Brodilovo Τ ώ ρ α  β λ έ π ε τ ε

Куранка Ангелакьева-Бродиловска – 09.08.2011 г. 15:41:13
Последния ред го написах на гръцки, ама небродиловския сайт не признава звучният бродиловски гръцки, дето го е говорил лично Александър Велики. Сега го пиша на латиница, дорде си оправят сайта им да приема само гръцки букви, а не някакви си кирливици:
Написах:
Bravo, Stogián ! Synoliká Brodilovo Tó̱ra vlépete !

Куранка Ангелакьева-Бродиловска – 09.08.2011 г. 15:43:31
И кмет на Бродилово ще го направя – сега цяло Бродилово мене гледа. И даже се отказвам да го прекръстя на Кураново, а направо ще бъде Стояново. И капещи членове ще цвъркат из цялото Стояново сред Курановска зеленика! Идиоти!

Лола – 09.08.2011 г. 15:48:08
Госпожо, не се притеснявайте. Това се лекува, десетина дни на антибиотици и спират да капят. Мога да Ви дам координатите на добър лекар от съответната специалност, познавам един човек, който познава един друг, който е имал приятел с такъв проблем.

Дебилитър Байрактарски – 09.08.2011 г. 15:57:24
Понеже никой не може да постави тази общинска служителка под прикритие Лола на мястото и, аз се заемам с това народно дело. До три дни ще и счупя две камери в главата и ще подам сигнал до съответните служби за поредното посегателство върху...мен. Имам съмнения, че по време на побоя, който ми нанесоха в Нова Загора, е участвала и тя. Иначе няма как да си обясня прободната рана от висок ток на на някакви грозни женски обувки, внос от Турция остествено. Освен всичко установих, че всяка събота Лола ходи до Лозенград, за да плюска в несвяст кюфтаци и да се пои с айрян. Тя е срам за българската жена.

Лола – 09.08.2011 г. 16:13:00
Деби, бих подминала с презрение несвързаните ти брътвежи, но днес ми е лирично, затова великодушно ще ти посветя стих. Чувствай се поласкан. Имаш моето позволение да бъда мокрият ти сън през следващата седмица. И така:

Всяка чета знаменосец
трябва да си има
И да не е някой прост,а
да е смел за трима!
Ако слаб му е пестника,
трябва му тогава
телевизионна, тежка,
камера корава.
Че е трудно и нелеко
да си смел за трима –
зер, общинските бабета
акъла му взимат.

Димова – 09.08.2011 г. 16:20:41
Учудвам се, че сте толкова усърдни и неуморни в подигравките срещу г-н Георгиев. Явно злобата ви задушава, защото дори и на вас ви става ясно, че не можете да го достигнете, понеже е много високо над вас. Според мен той е истинска благословия за бургаската култура, защото от много години не беше се появявал такъв ярък белетрист като него. Освен това той помага на много млади автори, като ги поощрява и напътства. Смятам, че е един ренесансов творец, а вие изобщо не го заслужавате. Дерзайте г-н Стоянов, желая ви успех.
За разлика от вас аз се подписвам с цялото си име. Христина Димова.

иван суахилииванов – 09.08.2011 г. 16:22:03
димова, вие сте печален пример за пломбиран мозък. за вас вече е много късно. критикстоянщината ви е изпила акъла.

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 16:25:42
Госпожо/госпожице Димова, полъскан съм от вашия интерес към моята странджанска особа и ви благодаря за сърдечните пожелания. Ако сте млада дори мога да ви включа в съюза на “СОП” – Сексуално-освободените писатели! Ако не сте млада и ви е пресъхнал кладенеца сте ми безинтересна, както на мен, така и на мустака ми, че и на сиджимката ми!

Лола – 09.08.2011 г. 16:28:18
Гспожо Димова, приемете цялото това мероприятие като дружески шарж. Освен това, както Вие имате право да харесвате едни хора, други пък имат реципрочното да харесват други. Независимо дали се казват Милена, Омар, Веско и прочие.

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 16:37:00
Лоло, коза с козата ти! Ти мене шарж ли ще наричаш, ма? Силиконова епиграма такава...

отец Берберов – 09.08.2011 г. 16:44:14
Виждам, деяния скверни вършите и на съблазни сатанински поддавате се. Грешно изписвате щения мерзки за целувания на устни всякакви, за което в деня на Страшния съд, страшно съдени ще бъдете. Покайте ся при мен и ще ви причестя и изповядам само срещу о.43 евроцента на минута служение.
Защото вместо да четете Светото писание вие четете разни поучения срамни и слова разюздани. Вижда се, че онзи антихристин Презахарий ви води в геена огненая.
Ще поведа аз шествие праведно с хоругви да изгоним духа на Мамона, що обзел ви е всинца. Вече и лични анатеми ще въздавам, ако не се покаете при мен пипнибоксери такива.

Димова – 09.08.2011 г. 17:02:28
Лола, аз ви прощавам, щом ви е олекнало. Но се замислете като майка, жена и гражданка, че е недопустимо да ставате част от този креслив хор на лоши човеци, които срамят името на един достоен бургазлия. Всъщност г-н Георгиев е достоен за наградата бургазлия на годината, не мислите ли. Предричам му блестяща политическа кариера. А иначе мога да кажа на онзи, който се самообявява за истинския, че съм във възраст млада още и не съм достигнала на попрището жизнено средата.

Истинският критик Стоян – 09.08.2011 г. 17:06:52
Много съм горд с другарката Христина Димова. Тя е №3 в листата ми за наесен. Като я видите на плакат, лесно ще я познаете – дамата със свъсените вежди и мустачките.

дьо Михлюзини – 09.08.2011 г. 17:07:30
Истинска фешън катастрофа е този Стоян. Как може бургазлии да поверят съдбата си в ръцете на човек с такъв ретрограден вкус. Подобни окосмения от години вече са заклеймени от години от всички естети. Какъв е този мустак, какво символизира и какво показва освен една трайна привързаност към лошата телесна хигиена. А може би прикрива някаква липса или компенсира някакъв недостатък. В моя видеокурс “Изтънчен крем за изтънчени пети” аз посочвам като особено голям културен упадък развъждането и поддържането на такива мустаци. Мерд.

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 17:11:35
Димова, щом за средата ми говорите значи сте жилава, като пържола щраусова! Аз си падам по крехки, невръстни пилешки бутчета, като тези на Лола! Само да не са епилирани до пластмаса, а да имат патриотично окосмяване!
С тази награда ме убиждате госпожо Димова, убиждате още умаловажавате! Аз заслужавам награда достойна за принос към интергалактическата литератури и критика! Тз съм достоен за месия с неопетното си митничарско минало и служба в ДС!

къртик (Дарт) Стоян – 09.08.2011 г. 17:17:16
дьо Михлюзини, ти вероятно си един плешив плашок и нищо не вдяваш от окосмяване ! Мустака висша форма на окосмяване и е знак не за лоша хигиена, а за патриотизъм и литературна потентност! Аз нямам недостатъци, освен че седя изгърбен и хората не могат да разберат седя ли, лежа ли. И другия ми недостатък е, че сумтя като ядосан бобър! Ама какво толкова всеки си има дефекти някакви. Аз дори се гордея с мойте! Сумтежът ми дори е патриотичен! Простак!

Лола – 09.08.2011 г. 17:18:02
Дон Михлюзини, очарована съм от проявата ви на изисканост. Сред тия странджалопитеци се явявате като свеж полъх във войнишка спалня. Не че знам как мирише войнишка спалня, но знам как миришат войниците, веднъж качих един на стоп, после три дни проветрявах ферарито. Но не мога да не отбележа, че сте несправедлив към Критика. Ако видите Ачо Турбото как се носи, ще си изядете шапката от мъка.

Каспичан НЮЮЮЗ – 09.08.2011 г. 17:42:37
Ама много сте захлупени в тоя Бургас, бе! Ако ние имахме в Каспичан такъв велик лидер, писател, митничар, телевизионер, политик, общественик, патриот, националист и пацифист – щяхме да го носим на ръце ката ден из цял Каспичан, че и из околията – до Мадарския конник ще го занесем! Вече има сформиран инициативен комитет в подкрепа на критик Стоян! И каспичанските ВМРО-та, и БЗНС-та, и ТКЗС-та вече водят люти битки кой да го спечели за водач! Ако не го щете – ние ще го вземем при нас и ще го направим кмет на целий каспичански мимликет! И предложение има Мадарския конник да се кръсти Критик Стоян на кон! Вече село Овчарово кръстиха една къшла Стоян, а село Каспичан – един краварник. Дремете вий, дремете, ама то си е тъй де – бива ли пророк в собствения си град!

Куранка Ангелакьева-Бродиловска – 09.08.2011 г. 17:53:51
Приемаме почина каспичански и в Бродилово – аз лично ще предложа да кръстят един бродиловски свинарник Стоян. А на кръщенето на Критик Стоян на кон ще дойда с цяла улица пеперуди, катокали и бродиловски бъзели. То туй име мадарски е езичническо – трябва ни красиво православно гръцко фанариотско име – като Елада Пинякис – ама и Стоянакис на конакис е добре, нали?

дьо Михлюзини – 09.08.2011 г. 19:02:09
Онези от вас, които имат вопиющи празноти в културния си кръгозор, могат да закупят видеокурса ми “ Естетика на паласките” и да се изложат на облагородяващото му въздействие. Имам пресантиман, че повечето от вас ще го закупят.

Дебилитър Байрактарски – 09.08.2011 г. 19:10:58
Ей, михлюз!!! Какъв видеокурс ще предлагаш ти, бе!!! Ти гледал ли си поне едно излъчване на предаването ми “От глупор”. Всеки уикенд по два пъти аз уча хората как да полудяват внезапно, да пощръкляват трайно и да се бият денонощно и да бъдат бити успешно. А ти тук ми предлагаш кръжоци с лява резба. Айде у лево оттука, че да не те заблъскам с камерата.

ШЕФА – 09.08.2011 г. 19:12:47
Байрактарски!!! Още не си ми представил сценарий за слеващото предаване. За какво ще ломотиш два часа за пълзящата ислямизация или за скокливата пакистанизация?

Лола – 09.08.2011 г. 19:12:56
Дьо Михлю, аз нямам, но пак ще си го закупя. Толкова сте чаровен! С две думи ме навихте!

Критик Стоян – 09.08.2011 г. 21:54:23
Решил съм за да няма разпасани бухали в моята партия, да въведа униформи. Като за начало лилавото сако ще е символ на моята царственост и експлоадиращ ум. Оранжева вратовръзка ще подчертава мустаците или едната вежда на членовете на партията. Надолу предлагам пояс и потури. Обувките ще са китайски, изработени от кожа на кенгуру – символ на колосалния скок, който ще направим в политиката. Тоз запъртък дьо Михлюзини не го слушайте. Той разбира от мода, колкото Суахилииванов от литература. Ще взема д-р Кататър Потуров за PR, защото неговите комуникации са на високо, космическо ниво. Вече съм в преговори с отец Презахарий да ме канонизира. Нави се лесно – само срещу 3 чифта използвани боксерки аз ще бъда новата икона, на която ще се кланят милиони. Ще видите вий, Стоян вкиснал боб яде ли. Ще закрия ЛукОйл и ще открия ЧесънОйл. Защото всички имаме потенциал нагъвайки редовно боб, чесън и праз да отделяме гориво и енергия за две Българии. И от утре – магистрала Тракия да бъде продължена до село Заберново. А Бобойко да се готви за шеф на Дирекция обществен ред и сигурност. Простаци

Смахнук Смахнукян – 09.08.2011 г. 23:09:30
Стояне, значи ти си поредният Юда, който се продава на вразите български. Като патриот еколог аз не мога да ти позволя да откриваш чесънрафинерия, т.е фабрика за преработка на чесън. ти правиш ли си сметка как ще отровиш въздуха с новия чесънхим? Аз и моите съратници ти обявяваме стогодишна война. А, да те видим тебе сега.

Радостин Ставрев – 10.08.2011 г. 11:10:39
Какво е това ВМРО НИЕ, какви са тези глупости ? ВМРО означава Вътрешна Македонска Революционна Организация! Нерде Ямбол, нерде Стамбол ? И какво означава НИЕ ? Изберете ни и НИЕ да поограбим ? Това са поредните пишман-националисти, също като атакистите! Предричам, че тази групичка самозванци ще се обезличи и претопи! И кой е Стоян Георгиев ? Никога не съм го чувал, нито виждал. Абсурдно е да се кандидатират хора нищо не разбиращи от политика и още повече без никакъв опит в нея!

Истинският критик Стоян – 10.08.2011 г. 11:23:42
Димова, къде са покри ма?
Приготви свинската варена и червеното вино. Довечера отиваме на събрание в Голямо Буково.

Критик Стоян – 10.08.2011 г. 11:25:23
Ставрев, как не те е срам??? Как така не знаеш кой е Стоян, бе? Толкова неотразими и мъдри книги съм написал. Бях водещ на най-рейтинговото предаване в историята на световните телевизии и ако не беше писателя Фортунов да ми подлее вода, ощя щях да съм медийно светило. И ако искаш да знаеш, аз разбирам от политика повече от онез дето са се окопали в общинския съвет, и от онези дето ме натириха от телевизия КАЛКАН. Ще видят те кой съм аз. Простаци!

кръстю – 11.08.2011 г. 00:13:29
За всички, които не знаят ВМРО-НИЕ /Вяра,Морал, Родолюбие, Отговорност –
Национален Идеал за Единство, е нова и неопетнена партия. Напълно разграничаваща от ВМРО-БНД на г-н Каракачанов.
Ако, вие сте родолюбци и милеете за благополучието на родината ни, моля заповядайте в клуба ни намиращ се на ул.” Александър Велики “ №25

иван суахиливанов – 11.08.2011 г. 22:55:27
ще дойдем. с развалени яйца и гнили ябълки.

Пояснител – 12.08.2011 г. 15:58:45
И що никой не разясни на незапознатите, че на тази снимка, на заден план, триото “Ингилизов-Друмев-Сухи” обсъждат разгорещено как да посветят следващия брой на списание Море (който ще излезе в навечерието на Димитровден 2018 година) на Истински Критик Стоян?!

bosen glumev – 12.08.2011 г. 22:05:21
а бе вий, вий сте идиоти! добре че не ви дишам чесновите изпарения, добре че не се весвам в редакцията, та сухаили да ме трови с вдишванията и издишванията си... и сега, и преди пак ще съм на мода, защото само аз обичам дърветата затуй, че не пърдят, а вий вий сте идиоти... и пърдите твърде много

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите