Литературна премиера: Златка Христова представи своята трета самостоятелна книга “Априлски сняг”

Дата: 
събота, 28 April, 2018
Категория: 

На 27 април 2018 г. в конферентната зала на читалище “Просвета – 1882” в гр. Сунгурларе Златка Христова представи своята нова книга (трета поред) “Априлски сняг”. Премиерата на книгата бе подготвена и осъществена от дейците на читалището.

Книгата представи Денчо Михов от издателство “Либра Скорп”. “Водеща тема в цялата книга е любовта. Любовта – като стремеж към щастие, като склонност към себераздаване и себеотрицание, любов огнена, пламтяща, жадувана... и в повечето случаи, за съжаление, недостижима. И както любовта е пътеводната ни светлина от раждане до сетния ни дъх, така любовта прозира от всичките стихове и разкази в книгата – от първата до последната страница” – така жанрово определи съдържанието на книгата Михов.

Петя Станева, известна още като Петра Лимоза, разказа с ентусиазъм “перипетиите” по оформлението на книжното тяло и най-вече търсенията и дерзанията по уточняване дизайна на корицата.

Приветствия от името на кмета на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев и зам.-кмета г-жа Диана Гурева прочетоха г-н Тончо Тончев (представител на общинското ръководство) и г-жа Стефка Дучева.

Авторката сподели подробности за идеята на книгата и смисъла на литературата според нейните виждания. Гостите зададоха въпроси и отправиха пожелания.

На събитието присъстваха, колеги, приятели, ученици на авторката и общественици от града. Срещата премина топло и весело. Гостите си пожелаха още подобни поводи за нови срещи.

Да пожелаем и ние “Попътен вятър” на третата поетично-белетристична книга на Златка Христова, а на авторката – дръзновение, нови книги и успехи!

---------------
Златка Христова, “Априлски сняг” (сборник стихотворения и разкази), 2018.
---------------
Препратки:
Денчо Михов за “Априлски сняг” ----->>>>>
---------------
Снимки: Сунгурларе онлайн.
---------------

Денчо Михов от издателство “Либра Скорп” представи книгата "Априлски сняг"
Приветствия от името на кмета на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев и зам.-кмета г-жа Диана Гурева прочете г-н Тончо Тончев (представител на общинското ръководство)

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите