Кирилославянски

Автор: 
Дата: 
вторник, 2 September, 2014
Категория: 

Микис Теодоракис предупреждава за ново разпалване на антикомунизма в Европейския съюз. Със забраната на комунистическата партия в Бохемия и Моравия и забраната на Младежкия комунистически съюз в Чехия, в Европейския съюз ще последва отново предприемане на засилени антикомунистически мероприятия, които да отклонят общата борба на народите за МИР, за ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, която е завладяла душите и сърцата срещу “рицарите” на “Студената война” и “Вечновчерашните”/.../

Докато в Европейския съюз правата на работещите и безработните ежедневно биват нарушавани, незачитани, същият този Европейски съюз настоява спрямо Беларус да се спазват правата на работниците. Повод за това му дават оплакванията на западно повлияните профсъюзи в Беларус във връзка с руските търговски санкции в размер на 300 милиона долара годишно. Същевременно постоянно се повишава натиска върху Русия да уреди енергийните си цени за газ и петрол в един глобализиран пазар и да се нагоди към високото, контролирано от международните енергийни концерни световно пазарно ниво. Накъде води една такава авантюристична политика западният свят разбра в началото на годината, когато петролопроводите през Беларус бяха спряни. Европейският съюз в собствения си интерес не можеше да не изглади дипломатично спора между Лукашенко и Путин. Обаче, никой не извлече поука от него. Антиславянският курс срещу бившия Съветски съюз, дал най-много жертви /над 20 милиона/в борбата срещу хитлерофашизма, продължава да се води бодро. В случая бурята, която след това помете 18 европейски страни, има кирилославянски шрифт. Това, което свързва много германци с кирилицата е вечновчерашният образ на врага срещу славянските народи. В тази връзка е и решението на Берлинския сенат за издигане на паметник на “жертвите на сталинизма” и за удостояване на Волф Бирман /бел.прев., певец-композитор, бивш гражданин на ГДР, избягал в ГФР и оттам води борбата си срещу комунизма/ с “почетен гражданин”.

Който иска да изпраща бойна авиация в Афганистан участва с войскови части във военните операции на Буш и Олмер в Сомалия, Ирак, Ливан, Палестина и т.н. , участва също в изготвяне на плановете за превъоръжаване, премълчава инквизициите и вероятно нямайки друг избор, неотклонно насажда враждебно подстрекателство срещу народите и майсторски скалъпва така наречената борба на културите.

“Junge Welt” , 22.01. 2007, стр.14, Автор: У. Фарин Брамше
от рубриката “Писма на читатели”
(Превод: д-р Рачо Рачев)

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите