Айтозлийка в Гърция издаде дистанционно нова книга в България

Публ. във в. "Народен приятел, 10 ноември 2014 г.
Дата: 
вторник, 11 November, 2014
Категория: 

Издателство “МараМ” – Несебър и Издателство “Информа принт” – Бургас със задружни усилия успяха да издадат през тази седмица една изящна книжка със стихове на айтозлийката Рада Капралова – “Завръщане на Пенелопа”.

“На 50 години се почувствах емигрант в собствената си родина и потеглих на юг като много майки на България. Гърция ми даде не само хляб и подслон, но и щедър “словолов”. А когато думите станаха тесни, дойдоха багрите...” Така поетично мотивира новата си лирична книга Капралова, която имаше късмета да събере ведно стиховете си с изключителната подкрепа на Фондация “Европейски инициативи – Димитър Янков” – Несебър.

Това е третата книга на айтозлийката след двата й сборника със стихове “Върху айсберг гореща сълза” (1999 г.) и “Отговорът е любов” (2007 г.).

Редактор на новото айтоско издание е живеещият в Несебър, главен редактор на в. “Слънчев бряг”, айтозлията Максим Момчилов, а художник – Радослав Ралев. И двамата направиха всичко възможно книгата да види бял свят, докато авторката й живее и работи в южната ни съседка.

Премиерата на стихосбирката, естествено, ще бъде първо в Гърция. За събитието Рада вече е поканила българската общност в Атина и Пирея. Оставаме с надеждата нашата поетеса в най-скоро време да я представи и пред айтоските си читатели и приятели.

Няма как да не припомним на айтозлии, че Радка Капралова е свързала името си и с общинското издание в. “Народен приятел”, на който беше главен редактор до 1994 година.

“Народен приятел” пожелава успех на Капралова и на новата й книга!

Засегнати автори: 

Коментари

Кога ще се прибереш? Защо избяга? Батко ти сигурно има телефоните ни,в случай,че решиш да се обадиш.

Чудесен автор! Стиховете й са цял един, все още неразгадан, а наглед - толкова близък свят - светът на Л Ю Б О В Т А! Вярвам в нейната поезия! Поздрав сърдечен, мила Рада!

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите