Усмихвай се, все ще ядосаш някого

ISBN:
978-954-471-185-6
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
120 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
8,00 лв.
Цена: 
8,00 лв.

Афоризмът е като витамин. Препоръчват ти витамини при различни болести, когато не знаят, какво друго да ти дадат. Разчита се на психологичния ефект.

Почти същото е и при афоризма.

Сутрин си прочитате един афоризъм. Ако прочетеното ви допада – казвате си: “Това е като за мен написано!”, става ви драго и цял ден се чувствате по-добре. Ако утринният афоризъм не ви допада, казвате си: “Това е за оня идиот, Петров! Ама как са го наклепали!” – и пак ви става драго и цял ден сте заредени с положителна енергия. Което доказва тонизиращия психоефект на афоризма.

Афоризмът може значително да повиши имиджа ви.

Ако отивате на среща, можете да прочетете нещо от раздела “За любовта, жената и последствията”. Например: “Не удряй жената дори с цвете – ако да не е цвете за мирисане!”. Такива изрази впечатляват ухажвания обект.

Ако отивате на интервю за работа – научете наизуст няколко парчета от “За парите и ползата от количеството”. Няма начин да не наберете точки!

Присъствието ви на изискано парти може да остави трайни следи у присъстващите, ако навреме и на място пуснете в употреба два-три по-пиперливи афоризма. (Ако сте привърженик на харт-пиперливи мъдрости – има ги във Фейсбук и обществените тоалетни.).

Макар и рядко, при употреба на афоризми, може да се появят нежелани странични ефекти. Например, ако сте човек шкембелия и мязате на сумист, а участвате в платен спонтанно организиран протестен митинг, не позволявайте да ви съблекат гол и на тумбака ви да напишат: “Гладът е по-силен и от тока!”. Ще ви покажат по всички телевизии и вестници и ще станете за кашмер.

Абсолютно противопоказна е употребата на афоризми по време на секс. И най-мъдрият афоризъм, изречен по време на сексуални действия, се приема от партньора като липса на внимание и бягство от поети ангажименти... Колкото и да е натоварващо, преди секс не четете мъдрости, а отворете раздела “Възклицания” на някоя граматика за началния курс...

Винаги бъдете въоръжени с десетина афоризма. И ги пускайте да летят около вас като мухи край немита чиния. Може да не кажат непременно: “Колко е умен!”, но непременно ще кажат: “Този е голям зевзек!” И пак ще ви канят.

Цена: 
Безплатно
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

8,00 лв.
Отстъпка:
-3.00 лв
Цена
5,00 лв.