Как с обич сърце се зарежда

ISBN:
954-9306-33-X
Размери: 
20 × 14.5 × 0.8 cm
Брой страници: 
80 стр.
Година на издаване: 
2005
Рейтинг: 
0
Цена: 
3,00 лв.
Цена: 
3,00 лв.

“Как с обич сърце се зарежда” е втората стихосбирка на Соня Стефанова. Първата й поетична книга, “Непостоянство – име на жена…”, е посрещната с интерес от читателите и бързо изчерпана като количества. Тя бе посветена на женското начало в живота ни и вечните житейски стойности – любов, стремеж към съвършенство, вяра в собствените си сили и смисъла на живота. Някои стихове бяха превърнати в песни.

Сега авторката търси нови литературни хоризонти. Намира ги в поезията за деца и юноши.

Майка на две деца и педагог по професия, Соня Стефанова улавя трептенията на детската душа и ги претворява в стих. Поезията й е близка до малки и големи. В нея липсват претенции за елитарност и няма опасност да бъде неразбрана и неправилно оценена. Стихът е по детски чист и непосредствен, земен и истински жив.

Първата част на книжката е обръщение към цветята на живота ни – малките дечица. С техните вълнения от детската градина до първия училищен звънец.

Втората част е адресирана до по-широка читателска аудитория – поотрасналите вече каки и батковци на малчуганите. Както и до всички родители, които носят лириката в душата си. Прекрасно е, когато човек, макар и възрастен, съхранява детската си непринуденост и намира в книгата от детството свой пристан.

За Соня няма по-точна и вярна от оценката на най-непредубедения и честен критик – детето. Затова тя черпи вдъхновение от красивия свят на децата и поетично им показва “Как с обич сърце се зарежда”.

Останалото нашепват самите й стихове…

Дано и те станат песни!

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
7,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.