Чудо ли е Люляковската обител

ISBN:
978-954-471-199-3
Размери: 
20 × 13 × 0.8 cm
Брой страници: 
96 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
5,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
5,00 лв.

Това е книга – зов за промяна!

Промяна в нагласите и мисленето ни както на личностно, на национално, така и на общочовешко ниво. Малка е по обем, но с огромен духовен и идеен замисъл.

Зад личните усещания и преживелици на един обикновен трудов човек прозира Необичайното с многото му послания, гласове и лица.

Книга с неотменимо откровение, посветена на всички, които милеят за бъднините не само на малката и необикновена България, но и на целия православен свят.

Може би Ключът към бъдещето ни е някъде наоколо, или в самите нас?

Нека го потърсим и открием заедно, докато не е станало късно във времената на безнравственост, безполезни войни и надпревара за надмощие, пари и власт!

Нека се вслушаме в простичкия, но необикновен разказ за един живот – животът на Димитър Стоянов. Човек, който от повече от 70 години носи на плещите си отговорна и нелека мисия – да бъде съзидател и деятел, посветил се на един обвит в загадки, болки и тайни манастир.

Той е разположен в центъра на Източна Стара планина източно от Ришки проход и връх Орлов камък, в близост до международния туристически маршрут Е-3. Разрушен до основи през тежкото турско робство. Възкръснал през 1947 г. в пророческите сънища на Павел Иванов Коцев.

Възстановен през 1953 г. През социализма почти забравен.

Съвременният му строеж започва през 1992 г. След завършването манастирският комплекс е с двор от 3 дка и застроена площ 650 кв. м. Пътната връзка е дълга 4 км.

Божията обител носи името на богоотците “Св. Св. Йоаким и Ана” и е известен като Люляковският манастир. Осветена е през 1996 г. от Митрополита на Сливенска епархия Йоаникий.

Може би ти, читателю, неслучайно попадаш на това послание, защото като всички нас и ти си толкова необходим и важен за съзиданието и укрепването на тази светиня.

Към теб е отправен призивът за подкрепа от всякакво естество относно това убежище на Божията сила.

И ето, нека те запозная с този човек, с неговите прозрения и изводи за съществованието ни.

А ти усети разказа му не толкова с разума, колкото с душата си...

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

13,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
13,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.