Златният глас на Странджа

ISBN:
978-954-471-785-8
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
144 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
12,00 лв.

Златният глас на Странджа
Живот и творчество, отдадени на песента

Автобиографична книга на народната певица Милка Андреева

-------------

Тръгнала от с. Богданово, община Средец, тази даровита певица извървява своя творчески път, като съумява да съхрани духовната сила на фолклора, да я предава и препредава, да я развива с вяра и отдаденост. Гората на Странджа планина разказва за хайдутството и комитството чрез нейните песни, а тя, самата Милка, е на хорото, повежда го с усмивка и благодарност към предците.

Гласът й е в синхрон с нейния емоционален свят и затова успява да докосне всеки, успява да бъде запомнена. Той е лековит, лечебен глас, който сякаш окуражава и ни казва “Господ напред и ние подире му!”.

Сладкопойна и чаровна, Милка отразява като бисер песента и лесно можем да я припознаем като певица на България, не само на Странджа.

Манол Михайлов
народен певец, член наблюдател (доцент)
Българска академия на науките и изкуствата

-------------

Милка Андреева е “явление” в изпълнителското майсторство. На сцената тя пристъпва като на молитва в храм. Винаги стройна, изпъната и пременена! И тук започва истинското чудо! Нейният глас сякаш излита в небесата, звучи безкрайно дълго и прекрасно!

доц. Галина Гаценко, з.д.к. на Украйна
катедра “Музикални изкуства”
Национален университет по култура и изкуство, Киев

-------------

Милка Андреева е песенното слънце, което грее ярко и сгрява сърцата на много млади таланти. Тя прославя Странджа с богатия си музикален репертоар. Затова аз я наричам “Школа по вокално майсторство”. Тя е гордост за поколенията – човек, който дава много любов и ни учи как да обичаме родното, да го съхраняваме и развиваме!

Стоян Ганчев
тракийски народен певец

-------------

Съставител: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: