Йога пози за деца

ISBN:
978-619-7123-69-2
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2017
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Йога пози за деца е методическо ръководство, предназначено за учители, родители, спортни инструктори, аниматори в детски центрове, преподаватели и студенти от педагогическите специалности. Целта е да се обнови педагогическото взаимодействие, съобразно изменящите се обективни условия и съвременния начин на живот.

Задачата на учебното пособие е обогатяването на средствата на физическото възпитание и спорта с цел повишаване на двигателната активност, формиране на знания, умения и нагласи за здравословен начин на живот у децата.

Разработени са авторски йога пози, които обогатяват игровия фонд, както и адаптирани и авторизирани добре познати йога пози (асани).

Предложените идеи за йога пози за деца могат да се използват при утринната гимнастика, при педагогическите ситуации по физическа култура, в свободните режимни моменти, по време на празници и развлечения, лагери, излети, горски училища, както и като физкултминутки в заниманията по други образователни направления.

Благодаря на всички деца за вдъхновението, идеите и помощта при разработването на йога позите. Специални благодарности на  учителите от ДГ „Ран Босилек”, ДГ „Брезичка” и на студентите от педагогическите специалности от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас, участвали в експеримента.

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: