Стоян Шиваров. Народният представител

ISBN:
978-954-9306-97-6
Размери: 
20 × 13 × 0.6 cm
Брой страници: 
96 стр.
Година на издаване: 
2006
Рейтинг: 
0
Цена: 
5,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
5,00 лв.

Посвещава се на паметта на Стоян Славов Шиваров – политика, общественика и народния представител от село Дюлево, по повод 140-годишнината от рождението му.

-----------

Всяко докосване до миналото на село Дюлево ни убеждава, че тук са родени, живели и работили много известни личности, чиято дейност има голямо местно, регионално, дори национално значение.

Такава забележителна личност е Стоян Славов Шиваров, дългогодишен общественик, политик, кооперативен и читалищен деятел.

В своята многостранна дейност той не преследва користни интереси, а работи за доброто на хората. Навсякъде, където е бил – в местните, окръжните и националните институции, той се изявява като един обикновен, честен и добросъвестен човек, призван вярно и почтено да служи на българския народ.

Заехме се да подготвим тази книга, за да разкажем за Стоян Шиваров, за да го извадим от забвение и го доближим поне малко до младите хора като пример за подражание. Започнахме да издирваме и проучваме всичко за него и от него – архивни материали, спомени, снимки и др. Трудно беше, но успяхме да намерим най-важното – стенографските дневници на ХVІІ ОНС 1914-1918 г., където депутатът Стоян Шиваров се изявява най-значително. Много са интересните случки от живота му, които разкриват неговия характер и нравствените му качества. Запазените семейни снимки загатват за голямата му обич към децата, които отглеждат с баба Койна – добра майка, съпруга и баба, живяла до 92-годишна възраст.

Доколко съставителят на книгата е успял да изпълни желанието си да предизвика една духовна среща с най-забележителния човек на Дюлево Стоян Славов Шиваров по случай предстоящата 140-годишнина от рождението му, ще кажат дюлевци и читателите. Едно е неоспоримо – който не помни и не се учи от миналото, той живее без бъдеще. Безценни са връзките с родните корени и родния край. От нас зависи те да останат живи.

Милена Дамаскова - редактор на книгата

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

6,00 лв.
Отстъпка:
-1.00 лв
Цена
5,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.