Спомени от миналото

ISBN:
978-954-471-901-2
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
232 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Иван Кондев – една от най-значимите фигури в обществения живот на града ни. Името му ще остане завинаги в летописа на лясковския живот и слава, както и в нашите сърца.

Историята на град Лясковец ще запише неговото име с ярки букви, ще свърже делата му с каузата на доброто в света, с усилията за диалог и разбирателство между поколенията и политическите сили, с усилията му за постигане на справедливост и утвърждаването на високоморални личности в съвременния живот на родния ни град.

С голямата си лична харизма и неизтощима енергия в живота той не се боеше от трудните пътища и в изявите си решително и страстно влагаше своя голям авторитет и своя силен дух – в името на просперитета на Лясковец, като години наред изграждаше мост между славното минало на града и светлото му бъдеще. В своите слова и с многолистните си доклади за паметните събития Иван Кондев ни завеща обичта си към Родината и разпали в сърцата ни силно чувство на признателност към саможертвата на българските воини. Със своята изключителна ерудираност и вродена ораторска дарба той беше живата памет, връзката с нашето историческо минало.

Поклон пред паметта на един човек с голямо сърце...

Петър Славчев
в. “Лясковец”, януари
2008 г.

---------------

Това са спомените на баща ми. Как, кога и къде ги намерихме, е друга история. Все пак важно е, че успяхме да проследим времето, през което е изграждал характера си и което е оформило последващото му поведение на непримиримост към неправдите.

След завършването на образованието си и трудното намиране на работа като агроном, се оженва за майка ни Маринка Михалева Тонева от Горна Оряховица, от който брак се раждаме ние двамата му сина, Христофор и Александър.

Ако е рекъл Господ, тези спомени могат да имат и продължение. Надявам се да открием и “многолистните му доклади”, както казва господин Славчев, които действително представляват школа по родолюбие.

Христофор Кондев

---------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: