Словесни картини от Айтос

ISBN:
978-954-471-309-6
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.8 cm
Брой страници: 
116 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

През 2015 г. айтоският вестник “Народен приятел” навърши 91 години. В своята дългогодишна история, изданието е имало стотици сътрудници, но безспорен доайен сред най-дългогодишните от тях, е Трендафилка Янева. В продължение на близо половин век, Янева сътрудничи на местния вестник, най-вече с желанието да покаже на айтозлии личностите, които от скромност, винаги остават встрани от светлините на прожекторите. За тях, Янева намира най-точните, добри думи.

Нерядко през годините, Янева остри перото си и оставя върху страниците на “Приятеля” истината за отдавна пазени тайни и за “язвите” на онова недалечно време. Притежава тънък усет за подробностите, за детайлите. Опитва се да изследва сивото всекидневие и да надникне във философията на “малкия” човек.

Всяка от десетките й публикации “диша” в своето време, но всички те са еднакво изпълнени с човешка загриженост, с гражданска позиция и искрена обич към хората.

“Словесни картини от Айтос” събира ведно вълненията на Янева, чувството й за справедливост, възхищението й от големите айтоски имена, желанието й да помогне чрез словото, и разбира се – привързаността й към в. “Народен приятел”.

Благодарим на Трендафилка Янева за дългогодишните безкористни търсения, за постоянството и за тези прекрасни словесни картини, които са част от историята на Айтос.

Благодарим за прекрасните словесни картини...

От редактора

---------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

9,80 лв.
Отстъпка:
-2.80 лв
Цена
7,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
-5.00 лв
Цена
10,00 лв.
7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.