Сенките на прадедите. Село Крушевец – бит и душевност

ISBN:
978-954-471-043-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 4.6 cm
Брой страници: 
672 стр.
Година на издаване: 
2008
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
15,00 лв.

Книгата “Сенките на прадедите” в две допълващи се части – “Сенките отвътре” и “Сенките отвътре и отвън”, е селищна монография, летопис, за село Крушевец, Бургаска област; пространно изследване за живота на странджанеца през вековете. За величието и характера на българския човек да устои и съхрани себе си през всички трусове и превратности на живота.

Оригиналните изследвания, побрани на 700 страници, са дело на авторитетни имена от българската историография, фолклор и литература, като Балчо Нейков, Цвета Райчевска, проф. Иван Карайотов, полк. Христо Гюлмезов, Николай Николаев, Георги Райков, генерал Вълкан Дапчев, Горо Горов, Любен Петков и най-вече – антропо-географското изследване на Стоян Овчаров, посветил на темата за родното ни село години от живота си. Изграден е образа на общност с причудливи, ярки характери; с перипетии и деяния на човека, бродещ във времето.

Прибавени са още страници към изписаните български страници за живите и мъртвите ни предци. Което прави книгата актуална и потребна в наши дни на загърбване на минало и традиция, на бягства от родината, на демографски срив.

“Сенките на прадедите” е книга за българския кръстопът, за пътя на странджанеца по стари и нови пътища.
Любен Петков

Съставител: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.
5,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
5,00 лв.