Ръководство за лабораторни упражнения по промишлена екология

ISBN:
978-954-471-290-7
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
154 стр.
Година на издаване: 
2015
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
12,00 лв.

В ръководството са представени методики за вземане на проби и определяне на концентрацията на най-често срещаните замърсители в трите основни екологични среди – води, почви и въздух.

Като приложения, в него са дадени списък на рецепти за разтвори и действащите стандартизирани методи за пробовземане и изследвания (хармонизирани БДС-та, Евронорми и международни стандарти – ISO и др.), което е особено полезно за обучаваните и интересуващите се специалисти от различни сфери на науката и практиката.

Съдържанието на ръководството е съобразено с учебните програми по дисциплината “Промишлена екология”, включена в учебните планове на специалностите “Биотехнологии”, “Хранителни технологии” и “Химични технологии” от професионални направления “Биотехнологии и хранителни технологии” и “Химични технологии” за образователно-квалификационна степен “Бакалавър” в Русенски университет “Ангел Кънчев”, филиал Разград. В тази връзка ръководството е предназначено за тези студенти, но то може да се препоръча и за студентите от други специалности на Русенски университет, изучаващи “Екология и опазване на околната среда”.

Ръководството е подходящо и за студенти от други висши училища, изучаващи екологични дисциплини, както и за специализанти и докторанти и за специалисти-еколози в биотехнологичната, химичната и хранителната промишленост.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: