Притча за момичето с къдриците

ISBN:
978-954-471-069-9
Размери: 
15 × 15 × 0.8 cm
Брой страници: 
80 стр.
Година на издаване: 
2009
Рейтинг: 
0
Цена: 
7,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
7,00 лв.

"Притча за момичето с къдриците" е първата книга на Десислава Георгиева. Авторката е родена в Бургас и е завършила ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". По професия е журналист.

Нестандартният формат (книгата е с форма на квадрат) и оформлението са идея на авторката и са реализирани от графичния дизайнер инж. Христо Петров.

Книгата условно е разделена на две части - проза и проза в стих. В първата са събрани пътеписът "Кападокия" (за него Десислава Георгиева получава специалната награда от националния конкурс за пътепис "Одисея" през 1995-та година), импресиите "Пътуване", "Кафе", "Верона" и "Виена", цикълът "Миниатюри от Италия", разказите - "Сенки", "Обич". Втората част съдържа проза в стих - лиричните изповеди на авторката, провокирани от личните й срещи и емоционалните й преживявяния.

Книгата носи заглавието на един от разказите "Притча за момичето с къдриците". Текстът не се придържа към каноните на класическата притча и е по-скоро провокация към читателите, смесвайки няколко сюжетни линии.

Уникалното на книгата са цветните акварели, рисувани от художника Иван Додов специално към текстовете, които илюстрират.

Авторката поднася и две изненади на читателите. В "крилцата" на книгата са скрити импресията "Светлината на Изтока" и кратка автобиография, придружена с артфотография на Десислава Георгиева, направена от фотографа Константин Николов.

---------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.
3,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
3,00 лв.
13,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
13,00 лв.