Посветените. Зорaтa нa префектa

ISBN:
978-954-471-927-2
Размери: 
20 × 13 × 3.5 cm
Брой страници: 
356 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
25,00 лв.
Цена: 
25,00 лв.

Магьосници, върколаци, кръвници, мрачници или виделници. Наречени още “Посветени” – те бродят по земята и живеят между нас - хората от векове. Онова, което пробужда вниманието на строгите закрилници, бранещи своите вълшебници обаче, е зло, тъкмо атакувало улиците на Варна.

Този път вниманието на всички е насочено към обикновено момче, чиято съдба съвсем скоро ще вземе нова посока. Двадесетгодишният Стоил се оказва ново попълнение във веселяшка компания, чиито ходове сякаш биват дирижирани от всяка следваща жертва на злокобното ехо, долитащо сред медицинските учреждения на града.

Художествена измислица, легенди, реализъм и български фолклор се преплитат. Човешките послания не са били по-ясни.

Заповядайте на едно пътешествие в дълбините на магията, след което нищо няма да е същото!

Коментари

Ще започна с това, че харесвам магическия свят, който авторът е изградил. В него всеки ще намери по нещо познато, но и съвсем различно, което не е очаквал. Всички подробности относно магическите школи и видовете магия, които притежават героите са увлекателно описани и приковаха любопитството ми още от самото начало. Груповата динамика също е много добре изразена и беше удоволствие да следя как се развиват тези взаимоотношения между героите. Въпреки хуморът и магията с която е изпълнена историята се набляга и върху израстването на главния герой. В началото Стоил се намира на един кръстопът. Претърпял загуби и падения, той се бори както със себе си така и с новите обстоятелства и перипетии пред, които е поставен. Според мен различните етапи през които Стоил преминава, за да се приспособи в този нов свят са описани достатъчно реалистично и това беше много важна част от историята. Ще чакам с нетърпение следващата книга !☺️
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите