Островът Любов

ISBN:
978-954-471-036-1
Размери: 
20 × 13 × 0.6 cm
Брой страници: 
48 стр.
Година на издаване: 
2008
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Сборник с наградени и номинирани творби от Първи литературен конкурс за ученици, Бургас, май 2007 г.

-------------

Едно желание на Училищното ръководство, на Литературното общество и на Училищното настоятелство на Гимназията с преподаване на немски език ”Гьоте” – гр. Бургас  се сбъдна – организиран и проведен е литературният конкурс “Островът Любов”! И е радостно, че с участието на млади творци от ПМГ ”Акад. Никола Обрешков”, АЕГ „Гео Милев”, ГЧЕ „В. Левски”, Търговска гимназия, СОУ с хуманитарно-естетически профил „Св. св. Кирил и Методий”, ГРЕ „Г. С. Раковски” и др., той надхвърли границите на нашата гимназия и се превърна в общоградски.

Конкурсът стана реалност с включването на читалище “Любен Каравелов” – гр. Бургас като организатор, с опита и усърдието на неговия  секретар г-жа Дора Стойкова, на  артпедагога  на Литературното студио “Митични птици”  поетесата Роза Боянова и на Инспектората по образование с активното участие на г-жа Милка Харизанова и г-жа Лиляна Иванова, за което най-искрено им благодарим! С благодарност искам да отбележа и активната работата в журито на поетесата Калина Тельянова, която с много любов и критичност прочете и оцени работите на участниците.

Защо бе необходим този конкурс?

Бургас е град на таланти – художници, артисти, писатели, поети... Той е такъв, защото морето – нашето, бургаско море – има силата да отключва тяхната сетивност. А талантите раждат таланти.  И всички ние, родители и учители, искаме да ги запазим, да увеличаваме ятото им  с откриване на нови  дарования, да ги подкрепяме, да им вдъхваме сили и увереност. Не можем да забравим, че едни от основателите и най-активни участници в Литературното студио “Митични птици” са ученици от Немска езикова гимназия. Те бяха малки, но пораснаха и отлетяха със заякнали криле. А кой не знае, че птиците винаги се връщат в родните гнезда!

Защо бе избрана за тема на конкурса любовта? 

Защото любовта е огъня на живота. Защото в душата на всеки има един остров „Любов”, без който не само общуването между хората, а и самият живот е невъзможен.

Благодарим ви за активното участие, млади творци!    Ви сте тези, които сега и в бъдеще ще развивате и укрепвате духовността на родния ни град  Бургас, на любимата ни България! Ние вярваме във вас!

На добър час! Попътен вятър в платната на вашето вдъхновение!
Драгомир Добруджалиев
председател на Училищното настоятелство
на Гимназия с преподаване на немски език “Гьоте” – Бургас

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: