Ново Паничарево. История, бит, култура

ISBN:
978-954-471-284-6
Размери: 
21.5 × 14.5 × 3 cm
Брой страници: 
328 стр.
Година на издаване: 
2015
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Летописна книга за с. Ново Паничарево, община Приморско, област Бургас.

--------------

Търсех  със слънчев фенер знаци по камъните, из горските дебри, по водите на реките, по юртищата, на небето над дългите исторически дни и нощи от битието и духа на паничаревци. Опитах се да разговарям с мъртвите. Оставените от тях знаци са или  врязани като дълбоки коловози, или потулени от кървави робски наноси.

 Исках от събраните отломки да изградя крепост българска в историята на Ново Паничарево. И заприличах на онзи пощенски раздавач, за който разказва Артур Лундквист. Този френски раздавач – Фердинан Швал, имал странен навик да пълни пощаджийската си чанта с камъни, които намирал по улиците и пътищата. Още същия ден ги вграждал в един замък на своето въображение. Така, обладан съдбовно от своята творческа идея, Фердинан Швал изградил до края на живота си  замъка на своето въображение от камъните на своите делници.

Ето го моят замък – историята на с. Ново Паничарево!

И нищо друго не би ме радвало повече от това, ако можеше дядо Страти Димитров, като прочете тази история, да ме потупа приятелски по рамото и да ми рече: “Добре се поработил! Прочетох я на един дъх! Браво!”...

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: