Навигационни и експлоатационни особености на плаването в ледови условия

ISBN:
978-954-471-298-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.8 cm
Брой страници: 
170 стр.
Година на издаване: 
2015
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Това изследване е насочено към добиване на една цялостна картина за навигацията и експлоатацията на кораб в ледови условия. Обектът на това изследване е безопасното, безаварийно корабоплаване и експлоатация на кораб в двадесет и първи век при преход в ледови региони през зимния сезон. При това, за да бъде нашият преход безавариен, обектът се подразделя на три основни елемента, а именно това са:

– Околната среда като географско местоположение (и неговите характеристики) и метеорологична обстановка, и нейното влияние върху останалите два елемента. Това е елементът който е най-непредсказуем и не може да бъде повлиян или променен. Това винаги ще бъде неизвестното в нашето уравнение, което никога няма да бъде напълно решено, а просто прогнозирано;

– Корабът като техническо съоръжение. Днес управлението на кораба е достигнало своя връх, а и продължава да се развива поради подобрението на средствата спомагащи за архитектурата и изучаването му. Това е елементът който е в непосредствено влияние от другите два елемента;

– Човекът, във функцията на управляващ кораба под влиянието на околната среда и най-вече подготовката му относно тези два елемента от нашето уравнение. Защото точно подготовката и знанията му ще доведат до безопасния и безавариен преход от т. А до т.Б, както и превозването на товара в оптималните физични характеристики за чартиора, за оптимален времеви период. Следователно подготовката на командващите офицери трябва да бъде насочена към тези три елемента.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите