Наказани таланти

ISBN:
978-954-471-317-1
Размери: 
20 × 13 × 2.2 cm
Брой страници: 
186 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Отстъпка: 
-5.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

В края на мойта трънлива пътека
въпроси в мене нови не раснат.
Две неща разбрах: че любовта у човека
и звездите в небето нивга не гаснат!
Илия Консулов

 

Странно нещо е животът. Непредвидим, безкомпромисен и случаен. Странно нещо е човекът в този живот. Непримирим, безразсъден и потаен. Изпълнен с яростни чувства и същевременно чувствителен, нежен, влюбен. Понякога съдбата е благосклонна към някои, към други – не! Шарен свят, ще каже някой. Да, шарен и несправедлив. В тази несправедлива шарения един случаен ден откриваме съдба, различна от всички останали, и същевременно приличаща на всички останали. Откриваме силата на един дух, преминал от лудите младежки години, през перипетиите на емигрантството до късната есен на своя живот. Носейки горчилката от миналото, пречупвайки истината през перото на поезията, изпълвайки живота – неговия и на околните със смисъл, отразявайки действителността с онази чувствителност и меланхолия, която само поетът може да пресъздаде.

Цялото творчество на Илия Консулов е отражение на неговия живот. Там е заложената тънката нишка на истината, която винаги е успявала да се съхрани в паметта на хората. Там е заложена мъдростта, онази съвсем обикновена, истинска мъдрост, без натруфени и напарфюмирани думи, простичката, ежедневна мъдрост, извлечена от чувствителното сърце на поета, преминала през буреносните облаци на спомените, за да ни внуши: “Да верваме в доброто и във Бог”.

Поемайки своя житейски път на 6 юни 1933 г. от село Величково, Пазарджишко, през бурните младежки години в Пазарджик, перипетиите на емигрантството, далеч от семейството и Родината си, Илия Консулов достига до оня връх в своя живот, където с удовлетворение може да каже: “... и от нищо не ми пука”.

Тази книга не е просто биографични бележки. Това е разказ, който докосва сърцето на читателя със своята искреност и непринуденост и го провокира да потърси своята истина, да заеме своя позиция. Защото всеки има своята истина, но в крайна сметка истината е една – тази, която чувстваме със сърцето си.

С пожелание за успех на биографичната книга на Илия Консулов “Наказани таланти” и нови творчески вдъхновения на автора. А защо заглавието е “Наказани таланти”? – отговорът е в самата книга. На добър час!

От редактора

-----------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
0,00 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.