На брега на усмивките

ISBN:
978-954-471-533-5
Размери: 
20 × 13 × 1.2 cm
Брой страници: 
112 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

Усмивката усмихва,
усмивката предизвиква усмивка,
тя радва и обича,
лекува и добро предрича
само ако е облечена в чистота
на едно сърце и на една душа.

Не мога да преброя колко усмивки дадох днес на света, но помня всяко лице, което се усмихна в отговор на моята. “На брега на усмивките” е книга, която гради мостове между цветовете на дъгата, рисува мечти, вдишва море и отваря малка врата към истината в едно човешко сърце.

--------------

“На брега на усмивките” е мечта, която копнееше да ѝ подам ръка, за да се превърне в реалност. Наскоро моята майка ми припомни за стиховете, които съм писала като дете – стихове за анимационни герои. За жалост, не сме ги запазили, но кой е предполагал, че ще реша да издавам книга! Сега тази детска мечта е факт. Държа я в ръцете си и човекът, на когото искам да благодаря, е именно майка ми. Тя е тази, която в една съвсем обикновена сутрин ми подхвърли идеята за написването на тази книга, защото, ако трябва да съм честна, приемах всичко на шега, някак с капка неувереност в това, което съм мечтала да направя. Благодаря на цялото си семейство, че четяха всичко написано и вярваха в сбъдването на детската ми мечта.

Благодаря на всички познати и непознати хора в живота си! Хора, които добре познавам, тези, които бегло познавам, и онези, които изобщо не познавам. Вярвам в това, че всеки човек ни показва по нещо, което не знаем, нещо за себе си и света. Само сред хората имаме шанса да опознаваме самите себе си и да наблюдаваме и изучаваме света през собствената си призма.

Благодаря на доброто и лошото в живота си! Без едното нямаше да имам шанс да се запозная с другото, нито да оценя истинската стойност на всяко поотделно, а именно кое наистина е добро и кое лошо. Както всички знаем, светът ни е и бял, и черен. Нюансираната смесица от тези два цвята може да замъгли погледа на сърцето ни за онова, което считаме за добро и зло, и до такава степен да ни обърка, че трудно да познаем себе си и правейки лошо, да си мислим, че то е добро. Най-правилната везна, измерваща доказуемостта на тази истина – кое всъщност е добро и кое лошо за нас – е нашето сърце. Но не просто органът, който бие в гърдите ни и без който не можем да живеем, а ударите му, които да се нуждаят да хармонизират чисти и добри дела.

Това, което предстои да прочетете на страниците на моята книга, определям като дар от Господ. Най-сърдечно благодаря на Него за умението, което ми е дал, а именно чрез думите да рисувам картини и чрез стиховете си да откривам и показвам онова, което приемам за истина. Тези, които вярват в това, ще го приемат за истина, а останалите – за неистина или ще намерят друго обяснение. Каквото и да си помисли всеки читател на тази книга, моето послание към него е едно: Карам те за малко да спреш забързаното си ежедневие, срещите си по работа, пазаруването в супермаркета и всичко онова, което понякога ни задушава от еднообразния начин, по който се случва. Искам просто да ти покажа онези така далеч изпратени от нас неща, които имат силата да накарат човек да се усмихне по един необикновен и истински начин. Не ти е нужно нищо друго, освен да отвориш душата си и да потърсиш в нея чистотата на усмивката. Дано някъде из страниците намериш нейната вълшебна сила.

Четейки стиховете ми, пред очите си ще видиш и част от тъмната страна на времето, в което живеем. Слепотата в очите и душите на някои хора е онова, което не им позволява да открият истината. Съществува и онзи вариант, в който пред тях тече истината, но те осъзнато я подминават и избират да продължат, живеейки в слепотата си.

Родени сме в свободно време, което ни дава шанса да избираме. Никой не притежава правомощие да руши свободната воля в човешкото съществуване. Определям поезията си като свобода и чрез нея изразявам своя поглед за света, или поне рисувам с думи онзи свят, в който ми се иска да живея. Усмивката е действащ герой в произведенията ми. Силно вярвам, че усмивката предизвиква усмивка, а чистата усмивка внася мир в душата, любов в сърцето, чувство за пълноценност и щастие в дните. Усмивката е онзи отворен прозорец към всичко онова, което притежава силата да ни стопля от мразовития вятър, нахлул в нас с облик на тъга, гняв, яд, злоба и всички онези емоции, които са способни да разлагат човешката душа.

Авторът

--------------
За книгата от редактора ----->>>>>
--------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
13,00 лв.
Отстъпка:
-3.00 лв
Цена
10,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.