Лулата на спомена

ISBN:
978-954-471-926-5
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
84 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

Роден съм на десния бряг на река Тунджа в град Тополовград, а съм израснал на левия бряг в село Бояново. И на двата бряга има изсечени в скалите тракийски соларни кръгове, може би заради това детството ми беше невероятно слънчево.

Хванах се за китарата в казармата, защото даваха отпуск, а първата си песен – за войнишкия живот, написах върху партенка.

По образование съм ландшафтен архитект и строя паркове. За хората.

През годините, със Светлана Стоянова, обиколихме градовете, насъбрахме приятели, отгледахме децата си – Ариана и Магдалена.

Спряхме се в Бургас и в нашата кухня, приличаща на планинска хижа, завъртяхме Кръга на барда. През 2009 година, с усилията на тази дружина, се втурна към бъдещето бургаският фестивал на бардовете “Солени ветрове”.

Песните имат свой живот. Веднъж изпяти, те тръгват по света – на части, по ноти, по строфи, с внушения и размисли. почти всички стихотворения в тази книга са песни. Събрани са от много места, от много времена и състояния. Студентски години, скитане през градовете, осъмване около масата в Кухнята, спорове с фантастите, зъзнене около огънче на брега на морето, сцени, фестивали... България.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.
3,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
3,00 лв.