Казуси на “ДА” и “НЕ”

ISBN:
978-619-90487-1-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
132 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Казуси на “ДА” и “НЕ”. Истории на референдуми от 11 страни
Сборник статии
Съставител и редактор: Даниела Божинова
Издание на “Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива”

-----------------

Автори: Даниела Божинова, Уве Шердюлт, Иванка Жекова, Надежда Белчева, Ариен Нийебур, Майкъл Смит, Корина Фурер, Наджихан Мюслю, Ангелика Гардинер и Манфред Брант

Преводачи: Иван Соколов, Веселина Божинова, Радостина Бахчеванова и Даниела Божинова

-----------------

Референдумите стават все по-чест инструмент за демократично вземане на решения. Със засилване на разочарованието от партийната демокрация все повече хора проявяват интерес към възможността да формулират собствени предложения и да вземат преки решения по въпроси на управлението.

Съвременната представа за демокрация не може да бъде ограничена само до правото на гражданите от време на време да избират представителни органи на властта. Самите представителни органи няма как да са достатъчно представителни, ако я няма контролиращата и стимулираща функция на пряката демокрация. Опитът учи, че пряката и представителната демокрация се съвместяват успешно за по-добро и ефективно управление. Но за това са необходими честни и свободни условия за пряко участие.

“Казуси на “Да” и “Не” разказва историите на няколко референдума от България и света. Книгата се стреми да ориентира българската аудитория в същността на инструмента референдум и в това кои условия и правила за провеждането му са честни и свободни, и кои – не. Това изглежда необходимо поради многото заблуди и митове за референдумите, разпространявани от властовите елити, както и заради незначителното място, което им отделя медийният мейнстрийм.

-----------------

Съставител: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

20,00 лв.
Отстъпка:
-5.00 лв
Цена
15,00 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
10,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.